7 příznaků, že nehubnete správně

Dali jste se na boj s přebytečnými kily?

Plavková sezóna je pro mnohé z nás dostatečnou motivaci začít řešit nedostatky své postavy. Pokud již vidíte první výsledky, těšíme se z vašeho úspěchu. Změna jídelníčku a pravidelný pohyb jsou jeho základem. Je však dobré vědět, jak na to. Zpozorovali jste na sobě některý z těchto příznaků? Pak si můžete více uškodit než pomoci.

Hladovíte

Hubnutí nebo ztráta hmotnosti je možná pouze tehdy, pokud se tělo dostane do kalorického deficitu. V praxi to znamená vydávat ze sebe více energie než přijímat. Přesně podle toho se při dietách, redukčních a detoxikačních kúrách řídíme. Vidinou rychlých výsledků se však může velmi snadno stát, že nepřijímáme potřebný dostatek bílkovin, sacharidů a tuků. Případně se zaměříme pouze na jednu složku a ostatní jsou v deficitu. Pokud tedy během dne a mezi jednotlivými chody dlouho hladovíte, změňte složení jídelníčku a zaměřte se na výživovou hodnotu surovin, případně na velikost porcí.

Rozhodí vás maličkosti

Je vaše nálada během dne jako na houpačce? Jakýkoliv banální problém vás rozruší, podráždí či rozhněvá? I takovými signály vám chce tělo dát najevo, že nedostává to, co potřebuje. Většina z nás totiž vstupuje do procesu hubnutí s domněnkou, že se musí na talíři vzdát všech dobrot. Máme však pro vás dobrou zprávu - efektivní, zdravé a zejména prospěšné hubnutí spočívá v rovnováze mezi tím, co na talíři chceme my a co potřebuje naše tělo. Základem je však nic nepřehánět, z jednoho koláče či kousku klobásky za týden ještě nikdo nepřibral.

Celodenní únava

Striktní, radikální snížení kalorického příjmu nastartuje v těle proces šetření. Organismus se snaží minimalizovat svůj výdej, kvůli čemuž se cítíme malátní, unavení a bez energie už pár minut po probuzení. Pokud jste se v těchto řádcích našli, určitě popřemýšlejte nad svými nastavenými zásadami stravování.

Třesete se zimou

Venku mohou být příjemné teploty, o vytopených autech či kancelářích nemluvě, ale vám je zima. Opět jde o příznak nedostatku energetického příjmu. Pokud si nejste jisti, jak sestavit správný jídelníček, vyhledejte například výživového poradce nebo trenéra ve fitness centru. Nejlepší cestou, jak si informace o zásadách zdravého stravování osvojit natrvalo, je aktivně je vyhledávat na blozích, v odborných časopisech a knihách. Je to také způsob, jak si nový životní styl udržet natrvalo.

Cítíte nevolnost, závrať

Závrať je jeden z nejnepříjemnějších a zároveň nejnebezpečnějších příznaků nesprávné skladby dietního jídelníčku. Organismus může mít nedostatek cukru/sacharidů, které přeměňuje na energii potřebnou na své fungování. To, že vám chybí, zjistíte i tak, že krátce po jídle tento stav ustoupí. Pokud však máte mezi jednotlivými chody dlouhé časové odstupy, nebo je velikost porcí nedostatečná, určitě se v průběhu dne vrátí.

Už nemůžete sportovat

Ke zdravému a přiměřeně rychlému hubnutí sport nenahraditelně patří. Díky němu spálíte nevzhledné tukové polštářky, ale je také vynikající bojovník proti celulitidě. Pravidelná sportovní aktivita pomáhá udržovat pružnou a pevnou pokožku, zvětšuje se svalová hmota a zlepšuje fyzická kondice a celkové zdraví. Co však dělat, když během své diety cvičit prostě už nemůžete? Není za tím hodinový přesčas v práci či rozhodnutí zvolit raději schody jako výtah. Pokud se ve fitku či při běhu rychle zadýcháte a nemáte dost sil, může za tím být i nesprávné stravování.

Centimetry i kila ubývají pomaleji

Zatímco zpočátku to šlo jako po másle, nyní jste už druhý měsíc nezaznamenali žádný posun. Pravděpodobně je to tím, že tělo se zcela přepnulo do úsporného režimu a všechny nabyté úspory odkládá pro případ, že by se jeho příjem ještě více snížil. Právě to byste v takových případech určitě dělat neměli! Mnozí odborníci, dokonce profesionální sportovci, raději využijí tzv. „cheat day" nebo "cheat meal". Je však důležité umět ho při dietě aplikovat správně, proto si zjistěte všechny potřebné informace.

Náš tip: Věděli jste že i Karnosin EXTRA vám může pomoci s hubnutím? Pomáhá totiž odplavovat škodlivé produkty metabolismu ven z těla. Zároveň přispívá ke zvýšení svalové síly, což při cvičení určitě oceníte. Pokud se sportem pouze začínáte, užívání Karnosinu EXTRA zmírní projevy svalové horečky a pomůže rychleji zregenerovat svalové tkáně.
Karnosin EXTRA koupíte v našem e-shopu.

 


16.04.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore