Autistické spektrum: nová naděje pro lidi s poruchami autismu

Antioxidant, který dokáže pomoci při léčbě autismu

Dobrá zpráva pro rodiče, kteří se snaží pomoci svým dětem s autismem dosáhnout lepší kvality života přírodní cestou.

Silná protirakovinná látka, která se přirozeně vyskytuje v brokolici a květáku, by mohla významně přispět ke zlepšení výsledků v oblasti zdraví autistických mužů a chlapců.

Výzkum publikovaný v časopise Proceedings of National Academy of Sciences ukazuje, že antioxidant sulforafan je schopen zvrátit mnoho nejčastějších příznaků spojených s poruchami autistického spektra (PAS). U sulforafanu bylo prokázáno, že může výrazně zlepšit sociální interakci a verbální komunikaci u mužů a chlapců s PAS. Může také snížit hyperaktivitu, podrážděnost a jiné příznaky PAS.

Studie provedená na 44 mužích ve věku od 13 do 27 let zjistila, že po 18 týdnech užívání brokolicového extraktu bohatého na sulforafan se u více než u poloviny mužů výrazně zlepšilo zdraví. Výrazně se snížily také behaviorální abnormality stejně jako peroxidace lipidů a zánět neuronů. Zlepšila se u nich antioxidační kapacita, syntéza glutathionu a oxidační fosforylace.

Sulforafan v brokolicových klíčcích reguluje buněčné zdraví, výrobu energie a detoxikaci.

V závislosti na jejich váze bylo mužům a chlapcům podáváno buď 232 mg (pro ty, kteří vážili 100 liber nebo méně), 464 mg (101 až 199 liber) nebo 696 mg (více než 200 liber) brokolicového extraktu denně. Tyto dávky je obtížné získat konzumováním brokolicových klíčků, ale mnozí výrobci doplňků stravy nabízejí kapsle obsahující koncentrované množství extraktu v tomto rozsahu nebo dokonce vyšším.

Když pacienti s PAS přestali užívat sulforafan, jejich symptomy se vrátily.

K tomu, aby sulforafan fungoval, musí pacienti s PAS pokračovat v užívání. Měsíc poté, co účastníci studie přestali brát sulforafan, nastalo nové 22týdenní zkoumání. Bylo zjištěno, že většina zlepšení zdravotního stavu zanikla. Výzkumníci říkají, že tato změna jen posiluje jejich závěr, a to, že sulforafan byl přímo zodpovědný za pozitivní změny u pozorovaných.

Výzkumníci tvrdí, že sulforafan pravděpodobně aktivuje Nrf2 faktor, čímž snižuje zánět v mozku a podporuje větší antioxidační ochranu. Sulforafan je antioxidant bez negativních vedlejších účinků, což znamená, že může pomoci pouze dětem s PAS. Rodiče se nemusí bát, že by svým dětem nějak uškodili.


14.11.2021


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore