Bolest svalů a jak ji eliminovat

Jak eliminovat bolest svalů? Za bolestí svalů se může skrývat nejen sport, ale dokonce i vaše profese! Příčinu hledejte například v přetěžování jednotlivých svalových partií, ovšem ozve se i po úrazu nebo přehnaném tréninku. Podobné problémy se týkají velké skupiny lidí, které bolest omezuje v pohybu a ztrpčuje jim život. Jak si pomoci?

Znají ji zejména sportovci

Ať už sportujete profesionálně nebo rekreačně, bolest svalů je vám určitě důvěrně známá. Ne vždy však jde o tzv. namožené svaly.Bolest je přirozenou reakcí svalu na nepřiměřenou či novou zátěž. Svalová vlákna se poškodí, jejich nejjemnější a nejslabší části se zpřetrhají a vytvoří se v nich krátkodobý zánět. Proces regenerace doprovázejí bolesti, které mohou trvat i několik dní. I když se analgetika mohou zdát tím nejvhodnějším řešením, není tomu tak. Rekreačním i profesionálním sportovcům se proto doporučuje užívání výživových doplňků s karnosinem. Ten přispívá k regeneraci svalů, podporuje imunitní systém a tím i léčbu zánětu. Látka karnosin přispívá i k rychlejšímu zotavení po úrazu nebo operaci, které nejsou při sportu ničím vzácným.

Karnosin EXTRA této látky obsahuje až 125 gramů, a díky jedinečnému složení s obsahem dalších pěti silných antioxidantů ochrání a posiluje vaše svaly. Najdete ho v našem e-shopu.

Bolí i z „nicnedělání"

K přetížení svalů vyvolávajících bolest však může dojít i ze sedavého zaměstnání či stereotypní práce vlivem tzv. statické zátěže. Častým problémem jsou tak bolesti svalů páteře i končetin. Nejednou dokonce končí vyskočenou ploténkou či zánětem šlach a kloubů, které je nezbytné řešit operačně. Určitě se proto vyplatí osvojit si základy prevence:

· Pokud pracujete za počítačem, dbejte na správné sezení! Kolena ohněte do pravého úhlu, pánev mírně vysuňte dopředu a narovnaná záda jemně tlačte o opěradlo. Správnou polohu krku a hlavy si „pojistíte" nastavením výšky monitoru tak, aby jeho střed sahal přibližně do výšky očí.

· Pracujete ve stoje? Snažte se udržet zátěž na obou dolních končetinách pomocí mírného rozkročení. Váhu těla střídavě nepřenášejte z nohy na nohu, dbejte na natažená ramena a rovný krk.

Bolest svalů v počátečních stádiích pro vás sice nemusí představovat velký problém, avšak po čase si může vyžádat i radikálnější řešení. Neberte ji proto na lehkou váhu. Pokud se u vás již vyskytly problémy s bolestmi či záněty svalů a šlach, může vám při jejich eliminaci pomoci Karnosin EXTRA. V něm je obsaženo až 6 složek, které posilují nejen svaly, ale i obranyschopnost organismu, a tím podporuje i léčbu zdravotních problémů a pooperačních stavů.

 


17.12.2018


Čítaj Viac: Svaly a pohybový aparát

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore