Chronický stres a jeho příznaky

Příznaky chronického stresu známe všichni: pocení, bušení srdce, dušnost či sevřený žaludek. Většinou se objeví ve složitých životních situacích, např. při ztrátě blízkého člověka nebo v ohrožení života. Kromě toho se však denně setkáváme i s tzv. postupným stresem. Příznaky bývají mírnější, často však přetrvají dlouhodobě, čímž výrazně ovlivňují naše zdraví.


Jak zjistíte, že vaše tělo trápí chronický stres?

Důraz na výkon v práci, partnerský život, péči o rodinu a děti, produktivně strávený volný čas i nátlak společnosti a sociálních médií. To je jen část podnětů, které často vedou k chronickému stresu. Jsme mu vystaveni natolik, že si ho po čase přestáváme uvědomovat. Stává se jakousi přirozenou součástí života. Jeho vliv na zdraví výrazně cítíme, a dokonce i vidíme. Pokud na sobě pozorujete některé z těchto příznaků, pravděpodobně trápí chronický stres i vás.

Akné a ekzémy

Pokožka je orgánem, na kterém se stres podepíše nejdříve. Několik studií dokazuje, že jeho zvýšená hladina může za zvýšený výskyt akné. Lidé s atopickým ekzémem, lupénkou či jinými kožními onemocněními pod vlivem stresu evidují zhoršení stavu. Rovnoměrně s ním totiž stoupá i hladina hormonů a proteinů, které ucpávají mazové žlázy. Lidé ve stresu se také mnohem více dotýkají obličeje a nanášejí si na pleť bakterie způsobující zánět.

Bolest hlavy a podrážděnost

Typické příznaky chronického stresu pramení z nadměrného zatěžování šíje a zad, kterého se podvědomě dopouštíme. Od běžné bolesti hlavy je rozeznáte podle toho, že se vyskytují častěji, jsou mnohem intenzivnější a trvají déle. Jistým ukazatelem jsou také analgetika - na utišení či zmírnění tohoto stavu je třeba zvolit silnější variantu.

Nespavost

Problémy se spánkem jsou v současnosti na vzestupu. Jednou z možných příčin je právě stres - akutní i chronický. První z nich se projevuje těžkými myšlenkami při vstávání, problémy s usínáním či buzením se uprostřed noci. Důvodů může být několik (hádky s partnerem, problémy v práci, nemoc apod.), ale pro každého z nás je míra vnímání vyvolaného stresu danou situací individuální. Chronický stres se více podepisuje na kvalitě spánku, kdy se například i po 8 hodinách budíme unaveni.

My pro náš život stres potřebujeme, hlavně ten akutní. Posouvá nás dopředu, nutí nás řešit nové situace. Při dlouhodobém stresovém zatížení, po vyčerpání kompenzačních rezerv organismu, dochází často k vážným zdravotním komplikacím, které mohou mít až fatální důsledky. Proto je důležité vědět, jak se před dlouhodobě působícím stresem chránit, a udělat vše pro to, aby byl jeho dopad na zdraví co nejmenší.

Karnosin EXTRA vám v této snaze pomůže. Působí proti negativním účinkům oxidačního stresu už na buněčné úrovni, podporuje imunitní systém, urychluje regeneraci svalů a pokožky. Jedinečná receptura šesti účinných složek přispívá k udržení zdraví a vitality i ve vysokém věku.

 


23.10.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore