Čím více karnosinu, tím méně vrásek

Je vědecky dokázáno, že karnosin zpomaluje fyziologické procesy v organismu a je schopen prodloužit životnost buněk.

Vědci ho i z tohoto důvodu označují za látku století. Objeven byl již na počátku 20. století ruským vědcem Gulevičem. Zpočátku byl určen pro ruské kosmonauty, kterým sloužil ke snížení stresu při letu do vesmíru a na dodání potřebné energie, a tím udržení dobré kondice.

Karnosin je biologicky aktivní dipeptid, který je složen ze dvou aminokyselin. Je to stoprocentně přírodní látka našemu tělu vlastní. Organismus si ho metabolizuje z přijaté potravy, zejména pak z masa. Patří na seznam přírodních bílkovinných regulátorů metabolismu. Bohužel s přibývajícím věkem klesá schopnost organismu si tuto látku vytvářet. Nejvyšší koncentrace jsou v orgánech s vysokými nároky na energii - v srdci, v mozku a ve svalech.

Zpomaluje stárnutí

Telomery jsou koncové oblasti chromozomů, které chrání úseky nukleových kyselin před ztrátou, poškozením, chybnými kombinacemi a chybnou replikací během dělení buněk. Procesem opakovaného dělení buněk se postupem času telomery degradují, odbourávají a výsledkem je jejich zkracování. To má za následek sníženou schopnost obnovy buněk, tedy stárnutí.

Na základě vědeckých studií bylo prokázáno, že karnosin zpomaluje proces zkracování telomer, a proto má vzácnou schopnost omlazovat staré buňky a měnit je na plně funkční a zdravé.

Experimentální výzkumy dále potvrdily, že tato látka dokáže prodloužit dobu mezi rozdělením buněk a současně zvýšit počet dělení o 150 procent, čímž výrazně prodlužuje životnost každé buňky v těle.

Obnovuje také kolagen v pleti a zároveň zlepšuje jeho strukturu.

Multifunkční látka

  • Prokazatelně snižuje oxidační stres v organismu.
  • Přenáší vzruchy v mozku a nervech, zlepšuje paměť i logické myšlení.
  • Karnosin chrání mozkové bílkoviny a biochemické parametry.
  • Příznivě působí při neurodegenerativních onemocněních: Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, roztroušená skleróza, epilepsie.
  • Pozitivně působí u lidí s PAS (poruchy autistického spektra), zejména v oblasti adaptačních a sociálních dysfunkcí.
  • Tato vzácná sloučenina zmenšuje poškození organismu způsobené vlivem krevního cukru na bílkoviny - glykaci, která poškozuje celý organismus.
  • Výrazně eliminuje únavu a dodává organismu potřebnou energii.
  • Osvědčil se i při kardiovaskulárních onemocněních.
  • Ideální pro sportovce, zlepšuje regeneraci a svalovou kontraktilitu.

Silnější než vitamín C

Pokud jde o likvidaci volných radikálů, je karnosin v současnosti nejsilnější antioxidant. V případě napadení tkání nebezpečnými sloučeninami, které vznikly působením volných radikálů, je aktivní. Dokonce ve větší míře než vitamín C. Zabraňuje rozvoji aterosklerózy, šedého zákalu, zánětlivých a degenerativních procesů kloubů.

Likvidátor těžkých kovů

Tento silný antioxidant má také schopnost tvořit cheláty s kovy. Odbourává z těla těžké kovy, jako je měď, zinek, železo, arsen, olovo, rtuť, kadmium či nikl, čímž jej chrání před jejich toxickými vlivy.

Chelátová terapie se využívá nejen na detoxikaci, ale také jako doplňková léčba při různých onemocněních. Může přinést množství prospěšných účinků:

  • snížení vysokého krevního tlaku,
  • zlepšení prokrvení orgánů a končetin,
  • rozšíření stažených cév a zvýšení jejich pružnosti,
  • odstranění bolesti v končetinách,
  • zvýšení enzymatické aktivity.

Jak ho mít dostatek?

Karnosin se nachází jen v živočišných potravinách, nejvíce však v tmavém mase. Proto může chybět zejména vegetariánům. Jak jsme již zmínili, jeho tvorba v těle s přibývajícími lety klesá. Proto se doporučuje užívat ho ve formě výživového doplňku, zejména po 35. roce života. Předpokládá se, že karnosin se stane základním denním výživovým doplňkem pro lidi každého věku.

 

Karnozín ako súčasť stravy a jeho vplyv na starnutie, kortizol a depresiu

Karnozín Extra
100 % přírodní doplněk

- mimořádně účinný superantioxidant
- zvýšení síly a vytrvalosti srdečního svalu
- podpora funkčnosti centrální nervové soustavy
- zlepšení koncentrace, logického myšlení a paměti
- komplexní ochrana a regenerace organismu na buněčné úrovni
- významně pozitivní efekt při poruchách autistického spektra
- klinickými studiemi prokazatelně pomáhá při skleróze multiplex
- výrazné potlačení únavy

 


20.04.2021


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore