Čtyřlístek zdravého padesátníka

Hromadiace sa zdravotné ťažkosti nemusia byť bežnou súčasťou života ľudí v strednom veku. Pri správnej starostlivosti o organizmus môžete naplno fungovať aj po päťdesiatke. Preto ak ste predtým zdravý životný štýl neriešili, teraz je najvyšší čas. Len tak sa spomalí opotrebovávanie organizmu, upraví sa zdravie a kondícia. Chcete vedieť, čo by ste mali zmeniť?

1. Antioxidanty, antioxidanty, antioxidanty...

O důležitosti přijímání antioxidantů se napsalo opravdu hodně. Pro naše tělo jsou nenahraditelné. Pomáhají mu chránit se před negativními účinky oxidačního stresu a předčasným stárnutím, posilují imunitu a zabraňují vzniku zánětlivých procesů. Přesto si je nedokážeme vytvořit sami. Nacházejí se však v některých potravinách a vyšší koncentraci antioxidantů najdete ve výživových doplňcích. Ve středním věku je určitě vhodné dbát na jejich zvýšený příjem. Například užíváním našeho doplňku Karnosin EXTRA, který obsahuje kombinaci mnoha silných antioxidantů, doplníte kromě samotného karnosinu i vitamín E či koenzym Q10. Objednat jej můžete v našem e-shopu.

2. Jídlem k dlouhodobému zdraví

Vše, co do těla dáme prostřednictvím potravin, se odrazí i na našem zdraví. Chcete se v padesátce vyhnout zdravotním problémům? Přehodnoťte svůj jídelníček! Vůbec nemusíte jíst jen zeleninu, ovoce a libové maso. Základem je zaměřit se na zdravé a hodnotné potraviny. Něco „hříšného" si dejte opravdu jen v omezené míře. Platí, že čím lépe na tom zdravotně jste, tím méně přísný přístup můžete pro své stravovací návyky uplatnit.

V padesátce se rovněž zvyšuje riziko vážných onemocnění, například rakoviny tlustého střeva či vysokého tlaku. Může je způsobit příliš časté konzumování masa, uzenin a potravin s vysokým obsahem tuku a cholesterolu. Proto byste se jim měli vyhýbat a dopřát si je buď ve zdravější formě nebo jen výjimečně.

3. Sport a odpočinek

Celý život jste se sportu vyhýbali, tak proč byste s ním měli začít právě v padesátce? Říkáte si: „Nemá to smysl, i tak z něho neomládneme, navíc mě zbytečně unaví a vyčerpá." Opak je však pravdou! Pravidelný sport vás udrží v kondici, pomůže zachovat svalovou hmotu, zabrání řídnutí kostí, posílí držení těla a pomůže odvrátit projevy stárnutí a s nimi i celou řadu nemocí. Ani obavy z úrazu nejsou relevantním argumentem. Pravidelná fyzická aktivita totiž pomáhá udržovat rovnováhu, dokonce zlepšuje reflexy a ohebnost. Mnohem vyšší riziko zranění vám proto hrozí nečinností než při sportu. Najděte si takový, který vás bude bavit a naplňovat. Budete tak mít motivaci v něm setrvat a těšit se z něj.

S přibývajícími léty byste měli myslet i na kvalitní odpočinek. Základem je samozřejmě kvalitní a dostatečně dlouhý spánek. Spánkový režim přiměřeně nastavený vaším potřebám pomůže předejít nespavosti, únavě a vyčerpání.

4. Nezapomeňte na prevenci

Nejeden průzkum říká, že na preventivní prohlídky jaksi zapomínáme. Lidé ve středním věku by se však tohoto "zlozvyku" měli zbavit a k lékaři chodit opravdu poctivě. Jen tak lze odhalit nebezpečné onemocnění ještě v zárodku a nasadit účinnou léčbu.


26.06.2018


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore