Dovolená: postrach pro imunitu?

Exotické země, příjemná mořská voda a chutné jídlo už čekají na první rekreanty! Na letní odpočinek se těšíme často i celý rok.

Avšak i během něj na nás číhají různé nástrahy, například nachlazení či viróza. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém vám poradíme, jak se jim vyhnout, případně jak si s nimi rychle a snadno poradit.

Léto je tady!

Konečně si můžeme dopřát několik dní (či týdnů) polehávání na pláži, dobrodružné výlety či vytváření nových nezapomenutelných vzpomínek na starých známých místech. Po dlouhých měsících povinností si naše tělo změnu prostředí přímo žádá. Navzdory všem známým pozitivům se však mohou dostavit i nepříjemné zdravotní komplikace. Vzniknout mohou různě, ale většinou je za nimi oslabený imunitní systém. Ten se totiž musí "poprat" s několika nástrahami - od klimatizace v hotelech či dopravních prostředcích, přes tamní klima, až po zcela nové podněty v podobě virů či bakterií. Přesto na jeho posílení před odjezdem na dovolenou myslí jen málokdo. Nachlazení, chřipka či jiná viróza totiž nejsou ničím neobvyklým.

Jak na prevenci

Jak se říká, prevence je nejlepší léčba. Myslete na to ještě před tím, než se vydáte na cestu za letním odpočinkem. V první řadě nezapomínejte posilovat imunitu zevnitř. Základem je pestrá strava bohatá na vitamíny, případně pro lepší účinek lze sáhnout po výživových doplňcích.

Lehčeji zvládnout změnu klimatu či přechod z horkého exteriéru do klimatizovaných prostor, pomůže pravidelné otužování. Začněte s ním například ještě na jaře, případně se takto již během letošního podzimu začněte se připravovat na příští sezónu. Pokud však nestíháte, máme i pro vás několik tipů, jak z klimatizace neonemocnět. Vždy se chraňte oblečením (svetr, mikina, šátek, případně ponožky), zejména během přepravy dopravním prostředkem, kde na vás klima fouká mnohem intenzivněji. V hotelovém pokoji si ji nastavte tak, aby nebyl rozdíl s venkovní teplotou velmi výrazný (pozor, doporučuje se 5-7 °C, jinak je téměř jisté, že prochladnete!).

Je dokázáno, že imunitní systém narušuje i nedostatečný pitný režim. Nezapomínejte proto pravidelně doplňovat tekutiny. Ověřte si však, zda v hotelu teče pitná voda, a myslete také na to, že v některých zemích se na pití doporučuje pouze voda balená.


Karnosin EXTRA obsahuje až šest účinných složek, které pomáhají podporovat obranyschopnost organismu, potlačují možné zánětlivé procesy a přispívají k celkové regeneraci těla už na buněčné úrovni.

Karnosin EXTRA objednáte v našem e-shopu.


27.06.2019


Čítaj Viac:

 


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore