Imunitní systém: 8 zabijáků

8 zabijáků imunitního systému. Osvědčené tipy a triky na účinné posílení imunity jsou důvěrně známé. Ať už jde o recepty na vitamínové bomby, návody na efektivní otužování nebo různé kúry pro silnější odolnost vůči virům a infekcím. Pokud však praktikujete některou z níže uvedených věcí, mohou všechny vaše snahy vyjít vniveč!

1. Sladký život

Věděli jste, že příliš mnoho cukru imunitě škodí? Maximální denní dávka je 6 čajových lžiček. Pokud tento limit překračujete, schopnost organismu bránit se automaticky klesá. Proč? Bílé krvinky, které jsou za likvidaci škodlivých elementů v těle zodpovědné, o tuto schopnost kvůli cukru přicházejí. Daní za sladký život tak nemusí být pouze přebytečná kila, ale častěji také nachlazení, chřipky a virózy.

2. Léky proti bolesti a antibiotika

Pokud patříte k lidem, kteří už při sebemenším náznaku bolesti hlavy či zubů bez rozmýšlení sáhnou po „zázračných" tabletách, víc si škodíte, než pomáháte. Příliš časté užívání léků proti bolesti totiž dokáže nadělat paseku například ve střevech a poškodit jejich mikroflóru. V důsledku toho je pro viry a bakterie mnohem jednodušší začít se v těle množit a vyvolat onemocnění. Stejný efekt má i časté užívání antibiotik. Při neodůvodněné léčbě navíc dochází k vytvoření rezistence bakterií a tím i komplikacím, například nutnosti střídat léčiva. Navíc se prodlužuje čas nutný na vyléčení.

3. Málo spánku

Kvalitní odpočinek nelze ničím nahradit. Tělo ho potřebuje pro načerpání sil a regeneraci, aby mohlo opět fungovat naplno. V případě, že nemá na tento důležitý proces dostatek času, zákonitě se snižuje nejen výkon, ale i koncentrace a energie. Výzkumy totiž prokázaly, že vlivem nedostatku spánku jsou i bílé krvinky méně aktivní a tím je větší šance, že tělo skolí nějaký virus nebo infekce.

4. Stres náš každodenní

Zatímco naše předky stres trápil pouze v existenčních otázkách, současná uspěchaná doba nás dokáže stresovat i s mnohem menšími problémy. Imunitní systém totiž reaguje na dlouhodobý stres oslabením a nezřídka se pod jeho vlivem přidruží i další problémy, jako nespavost, nechutenství či vyčerpání, které silnější imunitě určitě nepomohou.

5. Sedavý způsob života

Ano, i sedavý způsob života oslabuje imunitu! Nedostatek pohybu zhoršuje cirkulaci a okysličení krve a zvyšuje riziko vzniku různých (nejen) civilizačních onemocnění.

6. Diety

O drastických dietách či detoxikačních kúrách své vědí zejména ženy. Pokud své tělo opakovaně trápíte hladovkou, případně několikadenním stravováním, které se skládá pouze z ovocných a zeleninových šťáv, imunita vám určitě nepoděkuje. Dlouhodobě nevyvážený jídelníček a rapidní změny ve stravování jí nepomáhají, i když se to tak na první pohled může zdát. Aby tělo a obranyschopnost fungovaly, potřebují k tomu dostatek všech látek, živin a vitamínů, které si jednotvárnou stravou (nebo hladovkou) určitě nezabezpečíte.

7. Alkohol

Dalším pomyslným hřebíkem do rakve pro imunitu je i nadměrná konzumace alkoholu. V tomto případě bezpochyby platí, že méně je více. Malé množství (například sklenka kvalitního vína) na tělo má sice blahodárný vliv, ve větším množství je ale pro organismus toxické a stojí za mnohými vážnými diagnózami.

8. Kouření

Tento zlozvyk oslabuje činnost bílých krvinek a vysušuje a poškozuje sliznice v hrdle a nose. Ty jsou následně méně odolné vůči virům a bakteriím.

Náš tip: Pro silnou imunitu je nejdůležitější zdravý životní styl. Snažte se proto nejen v zimním období přijímat dostatek vitamínů, otužujte se pohybem v přírodě a odstraňte nebezpečné zabijáky imunity, které uvádíme v našem článku.

Pokud však chcete pro svou obranyschopnost udělat něco extra, vyzkoušejte výživové doplňky s karnosinem. Karnosin EXTRA je jedinečný 6složkový produkt plný antioxidantů. Pomůže vám posílit imunitu, potlačuje zánětlivé procesy v těle a tím zkracuje čas potřebný na vyléčení. Karnosin EXTRA koupíte v našem e-shopu.


11.12.2018


Čítaj Viac: Imunita

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore