Jak mít krásné vlasy? Nakrmte je!

Po krásných vlasech touží ženy i muži...

Chceme, aby byly lesklé, hebké a husté. Na to je však zapotřebí zejména jejich stoprocentní zdraví. Získat jej lze z kvalitní stravy složené z vhodných potravin. Které to jsou? Tato pětka patří k těm nej.

Vajíčka

Věděli jste, že obsahují látku zvanou také „vitamín krásy"? Je jím tzv. biotin, který patří do skupiny B vitamínů. Nejvíce ho obsahují právě žloutky, takže pro krásné vlasy byste si je určitě neměli odpírat. Biotin na ně působí jako přírodní vnitřní kondicionér. Díky němu jsou vlasy nejen vyživené, ale také je podpořen jejich růst a zabráněno nadměrnému vypadávání. Biotin však najdete i v avokádu či oříšcích.

Ryby

Losos, makrela, tuňák či treska. Všechny obsahují vysoký podíl bílkovin, které jsou pro vlasy něco jako stavební materiál. Navíc jsou cenné i pro omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Zvýšit konzumaci ryb byste měli obzvlášť tehdy, pokud jsou vaše vlasy krepatějící, suché a bez lesku; případně vás trápí problémy s pokožkou hlavy či lupy. Pokud vám však ryby nevoní, skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin jsou i lněná semínka či vlašské ořechy.

Luštěniny

Prospěšná je zejména fazole a čočka. Oba druhy obsahují velké množství látek, které jsou pro zdravé vlasy nenahraditelné, například železo. Při jeho nedostatku vzniká anémie, která má za následek nadměrné vypadávání vlasů, ale i mdlý vzhled pokožky a špatnou kvalitu nehtů. Pravidelné místo v jídelníčku si luštěniny zaslouží i pro obsah zinku. Podporuje růst vlasů, zpevňuje je a vlasy jsou tak méně náchylné na štěpení a lámání. Za zmínku také stojí vitamín E, který jako silný antioxidant pomáhá prokrvit pokožku hlavy, vyživit kořínky vlasů a urychlit tak růst.

Listová zelenina

Obsahuje vitamín C, který se v našem těle nestará jen o imunitu. K jeho účinkům patří i blahodárný vliv na vlasy, nehty a pokožku. Pokud ho máme nedostatek, odrazí se to na kvalitě všech tří - vlasy jsou bez lesku, pokožka má nezdravý odstín a nehty se lámou. Kromě toho je listová zelenina skvělým zdrojem vitamínu A. Ten je však rozpustný v tucích, proto si do salátu přidejte vždy kvalitní olivový či jiný olej.

Celozrnné obilniny

Trápí vás předčasné šediny? Pak byste si celozrnné obilniny měli dopřát denně. Stačí je například přimíchat do jogurtu jako vločky. Z množství druhů si však určitě vyberete ten, který vám bude chutnat, stačí se inspirovat. Vyplatí se jíst je pro jejich vyvážené nutriční složení, vysoký obsah vitamínů, minerálů a stopových prvků, které vlasy pro své zdraví a kvalitu potřebují.

Karnosin EXTRA a vlasy

Výživový doplněk s obsahem karnosinu Karnosin EXTRA může pomoci i vašim vlasům. Obsahuje totiž až šest účinných látek - antioxidantů, které pomáhají chránit buňky těla před oxidačním stresem a tím i před předčasným stárnutím. To se týká nejen pokožky či svalů, ale v neposlední řadě i vlasů. Díky tomu si jejich kvalitu, hustotu a hebkost můžete udržet déle.
Karnosin EXTRA najdete v našem e-shopu.

 

 

 


06.03.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore