Jak se dobře vyspat: tipy a triky

Jak se dobře vyspat? Problémy se spánkem jsou mnohem běžnější, než si možná myslíte. Únava, malátnost, nedostatek energie či dokonce podrážděnost jsou jasným signálem, že s vaším spánkem není něco v pořádku. Na vině přitom nemusí být jeho nedostatek, ale například i nedostatečná kvalita. Jak se tedy konečně dobře vyspat?


Závěsy nejen na okrasu

Závěsy do ložnice prostě patří. Netvrdíme to na základě doporučení designérů, ale odborníky na spánek! Jakkoliv nádherná a romantická se vám může zdát představa buzení se v lázni slunečních paprsků, určitě se díky tomu lépe nevyspíte. Právě naopak. Je dokázáno, že jednou z podmínek kvalitního a dostatečně dlouhého spánku je právě tma. Zatáhnout závěsy či žaluzie před tím, než vlezete do postele, je mimořádně prospěšné.

Do postele střízlivě

Sklenice vína před spaním? Pokud se chcete dobře vyspat, měli byste na něj zapomenout. Alkohol totiž výrazně zkracuje hlubší cykly spánku. Ty se během noci střídají s mělčím spánkem přibližně v 90minutových intervalech. V konečném důsledku se tak vzbudíte mnohem dříve a s minimálním pocitem odpočatosti.

Sportujte

Pokud si chcete pořádně odpočinout, musíte se nejprve unavit! Vaše problémy se spánkem totiž mohou pramenit i z toho, že celý den prosedíte v práci. Sport by měl být proto součástí vašeho života. Nemusíte se však hodiny trápit v posilovně či nekonečnými kilometry běhu. Úplně postačí aktivita, která vám dělá radost.

"Ne" spánku během dne

Odpolední dřímání před televizí byste měli vynechat. Pokud ho totiž praktikujete pravidelně, stane se velmi rychle pro tělo zvykem a vám se budou během dne zavírat oči. Kromě toho je to i zásah do vašeho přirozeného spánkového cyklu. V noci se tak klidně může stát, že se budete celé hodiny přehazovat na posteli.

Náš tip: K regeneraci a dostatečnému odpočinku pro tělo je spánek nezbytností. Někdy za jeho poruchy mohou naše nesprávné návyky. Příčinou však může být i stres. Ten má na naše zdraví mnohem větší vliv, než si nejednou připouštíme. Jak se před ním chránit? Vyzkoušejte náš výživový doplněk Karnosin EXTRA. Pomáhá chránit před škodlivými účinky oxidačního stresu už na buněčné úrovni, přispívá k regeneraci svalů, podpoře zlepšení paměti a zvýšení koncentrace.

Karnosin EXTRA koupíte v našem e-shopu.

 

 


20.08.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore