Jak si na dovolené skutečně odpočinout?

Vytoužený odpočinek a odstup od každodenního shonu. Tak si většina z nás představuje dobře strávenou dovolenou. Bohužel tato představa nejednou zůstává jen v naší mysli a zasloužený relax se nekoná. Po dnech strávených na pláži či výlety se tak k pracovním povinnostem vracíme ve stejném rozpoložení, jak jsme od nich odcházeli.


Kde je chyba?

Za všechno může stres. Ten si „balíme" ještě před odjezdem na dovolenou. V práci nám v hlavě neustále vyskakují připomínky, co všechno bychom měli ještě stihnout, vybavit a dořešit tak, abychom se nevrátili do úplného chaosu. Po návratu nás opět čeká známý kolotoč každodenních povinností - jsme zklamaní, frustrovaní, depresivní. Jak docílit přesný opak, tzn. těšit se po dovolené na známé radosti i starosti běžného života? Odpočiňte si tak, abyste opravdu nabrali nové síly! V následujících řádcích prozradíme, jak na to.

Myslete na sebe!

Moře, několikadenní túra v horách, poznávání všech dostupných památek? Už před výběrem lokality a aktivit myslete v první řadě na sebe. Ideální odpočinek si každý z nás představuje jinak, proto si ho naplánujte tak, jak vyhovuje vám. Pokud se chystáte na dovolenou s partnerem, jehož preference jsou odlišné, snažte se společně přijít na kompromis. Například si na polovinu naplánujte odpočinek u pláže, na zbytek zase cykloturistiku po okolí.

Pozor na stereotyp

Každodenní život nám ho přináší více než dost. Během dovolené si proto dopřejte něco nového. Vydejte se zkoumat nová místa, ochutnejte exotickou kuchyni, vyzkoušejte adrenalinové sporty - jednoduše se poperte s novými výzvami či zajímavými aktivitami. Čím různorodější a zábavnější bude vaše dovolená, tím více se budete cítit odpočatě.

S mobilem ani na krok!

Dovolená také bývá místem, kde si až bolestně uvědomíme vlastní závislost na telefonu, notebooku a sociálních sítích. Potřeba zaznamenávat vlastní zážitky a také „nasávat" ty cizí však vede pouze k jediné věci - nikdy nejsme skutečně „tady a teď" při tom, co se děje, a tak nedokážeme cenné chvíle skutečně prožívat. Omezte proto všechny přístroje na minimum, zvláště pak digitální přátele. Pocit úlevy je zaručen!

Pečujte o sebe!

Čas, který věnujete odpočinku a načerpání nových sil, využijte i na péči o tělo. Zajděte si například na masáž, ke kadeřnici či na manikúru. Vaše ošetřené „já" se vám odmění zlepšením vitality, zvýšením energie a chuti do života. Kromě vnější péče nezapomínejte i na tu vnitřní.

Dopřejte organismu dávku šesti účinných látek obsažených ve výživovém doplňku Karnosin EXTRA.

Kromě toho, že pomáhá chránit před oxidačním stresem a volnými radikály, posiluje imunitu a potlačuje případné zánětlivé procesy v těle, podporuje také svaly a fyzickou vytrvalost, logické myšlení a paměť.

Karnosin EXTRA najdete v našem e-shopu.

 


18.07.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore