Jak snížit cholesterol?

Ako znížiť cholesterol? - Karnozín EXTRA

Ke zdravému životu ho bezpochyby potřebujeme. Avšak při jeho zvýšených hodnotách lékaři varovně zvedají prst. Co všechno byste měli o cholesterolu vědět?

Cholesterol dobrý či špatný?

Kromě toho, že se nachází v každé buňce lidského těla, je také důležitou stavební látkou některých hormonů a žlučových kyselin odpovědných za vstřebávání tuků ve střevech. Až dvě třetiny cholesterolu si dokáže tělo vyprodukovat samo v játrech. Normální hladina v krvi by neměla přesáhnout 5,0 až 5,2 mmol/l. Za zvýšené se považují hodnoty do 6,2 mmol/l a zdravotní riziko představují hodnoty nad 7,8 mmol/l. Je však potřeba rozlišovat i LDL cholesterol a HDL cholesterol. Který z nich je zdraví prospěšný a který organismu škodí?

Za „špatný" se považuje právě první zmíněný LDL cholesterol. Není potřeba se ho však obávat, pokud je jeho hladina přiměřená. V opačném případě se začne usazovat v cévách, žilách a tepnách, které následně kornatí. Pokud se vysoký cholesterol neřeší, dochází k různým onemocněním kardiovaskulárního systému (zvýšený krevní tlak), a dokonce až k infarktu. Účinnou prevencí před podobnými problémy je zejména změna jídelníčku a celková úprava životního stylu.

Zdravá strava je dobrým začátkem

Upozornil vás lékař na zvýšený cholesterol? Nečekejte a začněte ho řešit co nejdřív! Základem je zvýšit hladinu dobrého HDL cholesterolu, který naopak zabraňuje ukládání LDL cholesterolu, a tedy chrání srdečně-cévní systém. Díky hormonu estrogenu mají ženy jeho hladinu přirozeně vyšší. S příchodem hormonálních změn však klesá. Jak by měla vypadat vhodně zvolená strava? Klíčem je vyloučit nezdravé tuky a nahradit je jejich zdravými variantami. Většinou jde o tuky živočišného původu nacházející se v mase a masných výrobcích, másle, sýrech a mléce. Do svého jídelníčku byste měli zařadit kvalitní rostlinné oleje, drůbež, ryby a libové maso, případně i mléčné výrobky se sníženým obsahem tuku. Karnosin EXTRA svými šesti složkami pomáhá udržovat zdravé a silné srdce a cévy. Objednáte ho snadno na našem e-shopu.

Nenahraditelný pohyb

Úroveň hladiny cholesterolu výrazně ovlivňuje i pravidelná fyzická aktivita. Díky pohybu se cévy rozšiřují, metabolismus se zrychluje a z těla se rychleji vyplavují nahromaděné škodliviny. Při boji s cholesterolem by měl být sport nezbytnou součástí života. Naučte se chodit častěji pěšky, výtah vyměňte za schody, v práci si dopřejte pravidelné přestávky, během kterých stihnete alespoň pár rychlých cviků na rozproudění krevního oběhu.

 


09.10.2018


Čítaj Viac: Srdce a cévy~ Výživa~ Životní styl

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore