Jaký je rozdíl mezi čistým L-karnozínem a Karnozínem EXTRA?

Nevýhodou čistého L-karnozínu je, že funguje jen v podmínkach „in vitro“. To znamená, že funguje jen v laboratoři, když se přidává přímo do buněk. Potrava při příjmu do našeho těla nejde přímo do buněk, ale prochází metabolismem a dochází k poklesu množství nebo ztrátě karnosinu. Jídlo s obsahem červeného masa poskytuje 250 mg čistého karnosinu, který je v lidském těle rychle odbouráván enzymem karnosináza. To znamená, že i když se člověk spoléhá na červené maso jako zdroj karnosinu, ten v těle neexistuje dostatečně dlouho na to, aby mohl poskytnout ochranné účinky. Úplně stejná situace je i s různými doplňky stravy s obsahem čistého L-karnozinu. Když užíváte doplněk obsahující čistý L-karnosine, absorbuje se méně než 20 %. Obvykle někde mezi 10 až 15 %. Pokud tedy uvažujete o užívání doplňků stravy s obsahem čistého karnosinu, v konečném důsledku mají příliš malý a krátký účinek.

Karnozín je též 100% přírodní látka – protein, dipeptid složený ze dvou aminokyselin: beta-alaninu a L-histidinu. Nazývá se také neuropeptid, protože má ochrannou roli v nervovém systému, zejména v mozku. Nejvyšší koncentrace jsou v kosterním svalu, srdci, mozečku a mozkové kůře. Jeho působení je nejvýraznější v takzvaných „excitabilních“ tkáních, jako je svalová a nervová tkáň. V nich je nejdůležitější udržovat vhodné pH a elektrický náboj. Dosavadní studie ukázaly, že hladina karnosinu v těle závisí na pohlaví (více u mužů), věku (s věkem klesá) a stravy (vegetariáni mají nižší hladiny karnosinu v kosterním svalstvu). Karnosin EXTRA je certifikovaný přípravek. Je to také naprosto netoxický přírodní protein.

Šestisložkový Karnozín EXTRA pomáhá při regeneraci buněk.

Ten především omlazuje buňky a dodává jim energii. Jedná se o špičkový antioxidant s protizánětlivým účinkem, neurotransmiter a zároveň důležitý pro ochranu nervů a srdce. Skládá se ze 6 velmi silných antioxidantů se synergickým účinkem. Patří do skupiny produktů, které ovlivňují mitochondrie neboli buněčná energetická centra. Díky svému dlouhotrvajícímu účinku umožňuje buňkám získat energii k obnovení jejich optimálního fungování, přijímat živiny a vylučovat odpad, čímž přispívá k rychlejší regeneraci. Důležité pro sportovce, rekreanty, tak pro všechny ostatní. Odmítá stresory a ovlivňuje psychofyzickou pohodu. Je ideální pro prevenci a zároveň prokazatelně pomáhá při různých chudých stavech a nemocech. A nejlepší část? Je bez vedlejších účinků a bez dopingu.

Náš 6složkový Karnozín Extra je funkční výživový doplněk s obsahem L-karnozínu vyrobený podle speciální receptury, která jej chrání před procesem karnosinázy (karnosináza je enzym, který karnosin rozkládá, a tím jej činí téměř zbytečným). Receptura Karnosinu Extra umožňuje udržení konstantní a vysoké koncentrace karnosinu v krvi a tkáních po dobu 8–⁠⁠12 hodin. To značně zjednodušuje užívání doplňku, protože je třeba jej užívat jen ráno a večer, aby pokryl celý 24hodinový čas. Chcete-li s běžným L-karnozínem dosáhnout stejného účinku jako s Karnozínem EXTRA, bylo by třeba užívat jej každých 30 minut. Potřebovali byste také mnohem vyšší dávky (mezi 1 mg a 2 mg čistého karnosinu každou hodinu). V případě srovnání ceny je jednoznačná úspora v dávkování Karnozínu EXTRA.

Karnozín EXTRA a mitochondriální medicína

Mitochondriální medicína se soustřeďuje na procesy, které se odehrávají na úrovni buněk, nejmenších funkčních a stavebních jednotek lidského těla. Správné fungování buňky je předpokladem správného fungování tkání, orgánů a celého našeho organismu. Lze říci, že její život závisí na dvou hlavních faktorech: stálosti buněčných struktur (buňka funguje pouze tehdy, má-li jistou konkrétní strukturu) a energie tvořené uvnitř buňky, a sice v mitochondriích. Ty bychom mohli přirovnat k elektrárnám pro naše buňky, stejně jako naši zemi zásobují energií právě elektrárny.

Mitochondrie je buněčnou organelou, která je obalena dvojitou membránou a má vlastní genetickou soustavu. Je jakousi energetickou jednotkou buňky, v tukovém tkanivu dokáže produkovat teplo. Pokud bychom buňku přirovnali k nějakému městu, mitochondrie by fungovala jako elektrárna, která se dále podílí i na buněčné diferenciaci, buněčné smrti, kontrole buněčného cyklu a růstu a při tom všem je i zásobárnou vápníku.

Mitochondrie slouží převážně na získavání energie buňkovým dýcháním. Při zmiňovaném ději se spotřebovává kyslík, organické látky a uvolňuje se oxid uhličitý a voda. Jedná se tedy o proces, který u živých soustav nazýváme dýchání. Jelikož probíhá v buňkách, mluvíme o buněčném dýchání. Jako vedlejší produkt buněčného dýchání produkují mitochondrie kyslíkové radikály, které mohou způsobit četné změny v DNA. Čím více se tato DNA poškozuje, tím poškozenější molekuly vznikají a tím více se mohou degenerativní změny prohlubovat. Množství změn probíhajících v mitochondriích je pozorováno v průběhu lidského stárnutí.

Teorie týkající se stárnutí potvrzují, že mitochondrie jsou podstatnou částí tohoto procesu. Kromě energie, kterou poskytují našemu tělu, produkují mitochondrie i škodlivé vedlejší produkty – reaktivní oxyradikály, které ničí různé části buňky. Někdy je poškození na buňku hodně, přestává plnit své poslání a organismus začíná stárnout. Teorie doprovázená výzkumem potvrzuje, že nefunkčnost mitochondrií může u hub, červů a much zpomalit stárnutí. Mechanismus, který je za tím, vědci dosud neznají.

Některé ze zkoumaných mitochondriálních bílkovin se nacházejí také v lidské buňce, což znamená, že dokážou regulovat i náš proces stárnutí. Je možné, že řízením aktivity těchto bílkovin bychom dokázali podpořit schopnost buňky odolávat chorobám spojovaným s věkem, jakými jsou např. Alzheimerova či Parkinsonova choroba nebo rakovina, případně prodloužit život.

Proč je naše kapsle Karnozínu EXTRA jedinečná? 

- složky přípravku jsou 2× testovány pro dosažení nejvyšší garance kvality

- výborná cena, za méně než 1 euro při doporučené denní dávce 3 –4 kapsle/den – mnohonásobná podpora zdraví, navíc citlivě a postupně uvolňuje účinnou látku (8 –12 hodin) a má podstatně kvalitnější biodostupnost

- originální složení 1+5 vysoce kvalitních účinných látek účinněji zesiluje antioxidační aktivitu v těle ve srovnání s čistým L–karnozínem (ten se rychle degraduje karnosinázovým enzymem přítomným v krvi)

Karnozín EXTRA vykazuje v tomto složení o mnoho lepší potenciál zachytávání volných radikálů v organismu!


Díky novému extraktu z borůvek má nyní náš Karnozín EXTRA až o 34,5 % vyšší antioxidační kapacitu.

  • Jedinečná receptura – kombinace čistě přírodních a tělu vlastních látek
  • Komplexní ochrana a regenerace organismu na buněčné úrovni
  • Podpora funkčnosti centrální nervové soustavy
  • Podpora imunitního systému a potlačení zánětlivých procesů
  • Významně pozitivní efekt u autistických onemocnění
  • Odstraňování odpadních produktů metabolism
  • Zlepšení koncentrace, logického myšlení a paměti
  • Snížení agresivity a hyperaktivity
  • Neutralizace kyseliny mléčné ve svalech
  • Zvýšení síly a vytrvalosti svalů
  • Zvýšení síly a vytrvalosti srdečního svalu
  • Ochrana před volnými radikály a vlivem záření
  • Silný antioxidant

Doporučeno pro: 

  • Osoby s oslabenou imunitou
  • Osoby pod silným stresem
  • Pacienti s roztroušenou sklerózou
  • Pacienti s kardiovaskulárním onemocněním
  • Lidé s cukrovkou obou typů
  • Osoby s duševnými poruchami
  • Osoby s neurodegenerativními onemocněními
  • Děti s vývojovými poruchami (poruchy autistického spektra, ADHD, dyslexie)
  • Sportovci a mimořádně aktivní lidé

03.04.2023


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore