Jarní únava a její příznaky - jak s ní bojovat?

Jarní únava je typická po zimním období. Teplejší slunečné počasí a delší dny pomalu probouzejí přírodu i nás. Příslib časného léta dokáže pozitivně nastavit naše myšlení. Jsme tak mnohem otevřenější novým výzvám a změnám. Naše mysl funguje na plné obrátky, s tělem to však může být jinak. Jaro se spojuje také s typickou únavou.

Proč právě jarní únava?

Vše začíná již v zimě. Z části je to způsobeno absencí slunečních paprsků a vitaminu D. Časné stmívání má vliv na náš biorytmus. Během zimy fungujeme tak nějak v režimu „autopilot". Celý náš organismus se soustředí pouze na jeden cíl - přežít zimu, asi jako dědictví po našich prapředcích. Aby ho dokázal splnit, přizpůsobí tomu chod celého těla. Platí, že během zimy nám chutnají spíše vydatnější jídla a náročnější fyzické aktivitě se snažíme vyhnout, případně ji odložit na teplejší roční období. Stejně je to i s duševní stránkou naší osobnosti, která je také v jakémsi „šetřícím režimu". S příchodem jara však začínáme naplno plánovat, máme chuť dělat změny, zdolávat nové výzvy. Zatímco mysl i díky slunečním paprskům a stále delším dnem pracuje naplno, tělo zaostává. Zkušenosti s tím máte možná i vy. Plánujete konečně začít běhat, ale z práce se sotva dovleče domů a raději si tedy zdřímnete při televizí. Příčinou je v první řadě nedostatek vitamínů a antioxidantů. Během zimy je tělo potřebovalo pro posilování imunity, která bývá pod neustálou palbou všudypřítomných virů a bakterií. Proto se cítíme malátní, unavení, bez energie, a dokonce i na stres reagujeme citlivěji.

Jarní únava: 7 tipů, jak s ní bojovat

1. Doplňte vitamíny. Jezte citrusy, zelené ovoce a zeleninu, celozrnné potraviny, mléčné výrobky, kvalitní libové maso.

2. Vyhýbejte se smaženým a mastným jídlům a sladkým nápojům.

3. Dejte si pauzu od alkoholu/nikotinu alespoň na několik dní.

4. Sladkosti nahraďte zdravými variantami.

5. Začněte pravidelně sportovat.

6. Denně si dopřejte procházku na čerstvém vzduchu.

7. Vyzkoušejte alespoň týdenní detox. Tělo očistíte od nahromaděných toxinů, zbavíte se zadržené vody v těle a zlepší se i metabolismus a imunitní systém. Pamatujte na dávku účinných antioxidantů, které najdete například ve výživovém doplňku Karnosin EXTRA. Až 6složkový přípravek nabitý antioxidanty pomáhá rychleji odplavit odpadní produkty metabolismu, chrání organismus před oxidačním stresem a posiluje činnost a regeneraci svalů a srdce. Karnosin EXTRA objednáte v našem e-shopu.

 


05.03.2019


Čítaj Viac: Detoxikace

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore