Karnosin a COVID-19

V časopise International Journal of Environmental Research and Public Health (citační index 2,8) vědci z Austrálie, Indie a USA publikovali studii o účincích L-karnosinu při onemocnění COVID-19. https://www.mdpi.com/1660-4601/17/11/3986/htm

Ve studii autoři uvádí, že karnosin se zdá být účinnou látkou a má velký potenciál v komplexní léčbě COVID-19. Obzvláště může být prospěšný také při léčbě přidružených onemocnění souvisejících s COVID-19.

Existuje několik důvodů pro takové tvrzení:

1. Karnosin je bezpečný a dostupný výživový doplněk, který není vázaný na lékařský předpis

2. Obecný znak všech virů, které vyvolávají humánní onemocnění, je trvalé zvýšení oxidu dusnatého (NO), který vytváří vysoce toxický a reaktivní peroxynitrit. Ten poškozuje plicní tkáň a DNA. Karnosin se svými antioxidačními a protizánětlivými účinky může snížit koncentraci oxidu dusnatého (NO) a peroxynitritu, čímž napomáhá imunologické odpovědi proti virům (ověřeno při chřipkovém viru A, horečce Denga a onemocnění ZIKA).

Karnozín EXTRA je mimořádně účinný v neutralizaci komplexů NO ve srovnání s L-karnosinem (viz .: Proč je karnosin EXTRA extra? Https://www.youtube.com/watch?v=w8fMN0mqSQ8).

3. COVID-19 obsahuje jako jednu ze složek apolipoprotein E (ApoE) genotyp e4e4. ApoE je vysoce specifický gen alveolárních buněk v plicích. Karnosin vykazuje ochrannou funkci v ochraně tohoto genu. 

Závěry: 

Užívání karnosinu může hrát významnou roli ve snižování poškození plicní tkáně, nemocnosti a úmrtnosti spojené s infekcí SARS-CoV-19. Užívání L-karnosinu pacienty s COVID-19 může být prospěšné ve zvládání tohoto onemocnění a může pomoci při kompenzaci zatížení systémů zdravotní péče, zejména v zemích, kde je systém zdravotní péče nedostatečný a podfinancování.


09.07.2020


Čítaj Viac: Karnozín EXTRA

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore