Karnosin extra - multifunkční ochrana buněk

Širokospektrá obrana vůči stárnutí, stabilizace hladiny cukru v krvi, zlepšení koncentrace, logického myšlení a paměti, významně pozitivní efekt u autistických onemocnění či protirakovinné vlastnosti. To jsou jen některé z benefitů revolučního přípravku s názvem Karnozín EXTRA.

Karnosin má výrazný vliv na zpomalení procesu stárnutí buněk, čímž napomáhá předcházet různým onemocněním i zdravotním problémům.

 

Kombinace šesti složek

Karnosin extra má jedinečné složení, ze kterého může výrazně profitovat i váš organismus. Obsahuje totiž až šest složek, které spolu vytvářejí jedinečného pomocníka proti škodlivým účinkům stresu. Předpokládá se, že podporují imunitu, příznivě působí na nervovou soustavu, podporují paměť a zvyšují soustředění a koncentraci. Jedna kapsle obsahuje karnosin, d-alfatokoferol sukcinát (odpovídá 16 mg vitamínu E), L-karnitin, koenzym Q10, extrakt z borůvek a extrakt z plodů hroznového révy.

1. Karnosin

Karnosin (Karnosin EXTRA, karnosin, carnosin, L-carnosine) je látka, která se přirozeně nachází v lidském těle, zejména v kosterních svalech, srdci a mozku. Díky jeho optimální hladině zůstávají buňky mladé a zdravé. Po dvacátém pátém roce života se naše schopnost syntetizovat karnosin snižuje. Karnosin podporuje správnou činnost buněk na úrovni mitochondrií (tvorba energie buněk) a má klíčovou roli pro správnou činnost buněk. Má výrazný vliv na zpomalení procesu stárnutí buněk, čímž napomáhá předcházet různým onemocněním i zdravotním problémům. Karnosin je silný antioxidant. Chrání tělo před škodlivými vlivy prostředí, posiluje imunitu a podporuje paměť a soustředění.

2. Vitamín E

Vitamín E ve formě soli d-alfa-tokoferol sukcinát patří do skupiny vitamínů rozpustných v tucích a je také významným antioxidantem. Tento úkol velmi dobře plní i v kombinaci s vitamíny A a C. Efektivně zachycuje volné radikály z vnějšího prostředí, a tím účinně chrání buňky před poškozením. Jeho užívání pomáhá i při problémech s krevním tlakem, protože rozšiřuje cévy. Pokud ho není v těle dostatek, člověk se cítí unavený, pomaleji se mu hojí rány a rekonvalescence po operaci či úrazu probíhá delší dobu.

3. L-karnitin

L-karnitin se v těle vyskytuje přirozeně, tělo ho vytváří jen ve velmi malém množství. Na jeho syntézu potřebuje další pomocné látky - aminokyseliny, vitamíny a stopové prvky. Jeho zvýšený příjem má pozitivní vliv na tělesnou kondici a celkové zdraví organismu. Proto se doporučuje pro sportovce, lidi se stresovým či fyzicky náročným povoláním, vegetariány a také při redukčních dietách.

4. Koenzym Q10

I koenzym Q10 si tělo umí vytvořit, ale přijímá ho i z vhodné stravy. Pro širší veřejnost (zejména pro ženy) je známý jako složka různých krémů na pleť, např. proti vráskám a na zmírnění ostatních projevů stárnutí. Pravdou je, že zvýšený příjem by měl být samozřejmý už pro dvacátníky, když jeho hladina začíná klesat. Ve čtyřicátém roce věku se v těle nachází už jen polovina. Nedostatek se projevuje nejen na pokožce, vlasech a nehtech, ale i sníženou výkonností v práci a běžném životě, sníženou schopností regenerace, únavou a nekvalitním spánkem. Využívá se při léčbě poruch mozkové a nervové činnosti, např. při Parkinsonově a Alzheimerově chorobě. Pozitivně ovlivňuje plodnost žen i mužů.

5. Extrakt z borůvek

Látky obsažené v borůvkách působí jako antioxidanty, které odstraňují volné radikály v těle. Zlepšují zrak, posilují cévní systém a imunitu, tlumí záněty a potlačují projevy chronických onemocnění kůže.

6. Extrakt z plodů hroznového révy

Tento antioxidant pomáhá chránit před několika vážnými onemocněními - od nádorových a rakovinových přes kardiovaskulární až po cukrovku a obezitu.

Účinky karnosinu se nejvíce projevují na srdci a cévách.

 

Ověřený faktor dlouhověkosti

Karnosin se nachází v organismu tam, kde jsou vyšší energetické požadavky, například v mozku, v srdci a svalech. Jeho funkcí je chránit tyto životně důležité oblasti před metabolickými nároky na výrobu energie a správu energetických požadavků. Naše tělo produkuje se stoupajícím věkem méně karnosinu a ten se stává náchylnější na destrukci. Jeho nedostatek může být zčásti zodpovědný za viditelné stárnutí a ztrátu funkčnosti v četných částech těla, která jsou spojována se stárnutím. Pokud bychom uměli doplnit hladinu karnosinu v organismu na počáteční hodnoty, mohli bychom zastavit alespoň část procesu stárnutí.

Chrání před kardiovaskulárními chorobami

Účinky karnosinu se nejvíce projevují na srdci a cévách. Bylo prokázáno, že snižuje úmrtnost po infarktu a zmírňuje jeho následky. Karnosin chrání srdeční sval před ischemií (nedostatečný průtok krve) způsobující infarkt, zabraňuje vzniku ischémie v cévách, chrání buňky endotelu cév před oxidací a glykaci, které jsou časnými příznaky rozvoje aterosklerózy. Pokud vezmeme v úvahu příznivý vliv karnosinu na kosterní svalstvo, není překvapující zjištění, že karnosin zvyšuje i kontraktilitu srdečního svalu. Toto je opět multifaktoriální efekt, který je částečně způsoben schopností karnosinu kontrolovat průtok vápníku a částečně antioxidačními, pufrovými a antiglykačními vlastnostmi karnosinu. 

Bojuje proti cukrovce a jejím následkům

Globální epidemie obezity s sebou nese rostoucí hrozbu diabetu II. typu a jeho devastačních následků - kardiovaskulárních chorob, selhání ledvin, poškození nervů, poruch zraku. Studie ukazují, že diabetické buňky mají hladinu karnosinu pod normálem, podobně jako u starších dospělých. To může být jedna z příčin, proč diabetes způsobuje zrychlení stárnutí. Doplňování karnosinu tedy může obnovit původní rané hladiny karnosinu v životně důležitých tkáních a nabízí ochranu před mnoha diabetickými komplikacemi. Karnosin snižuje hladinu krevního cukru, snižuje dlouhodobou tvorbu koncových produktů pokročilé glykace, omezuje oxidační stres, zvýšenou zánětlivou aktivitu a tzv. crosslinking proteinů nejen u diabetiků, ale i u jinak zdravých starších dospělých.

Podávání karnosinu dětem s poruchou autistického spektra jednoznačně zlepšuje chování a komunikativnost.

 

Podporuje kognitivní funkce

Možnostmi, které ovlivňují efektivitu autonomního nervového systému (dále jen ANS) a navrácení jeho snížených nebo ztracených regulačních schopností, se zabývá mitochondriální medicína. Správné fungování ANS díky posílení mitochondriálního aparátu pomocí karnosinu vede v mnoha případech ke zlepšení zdravotního stavu. K narušení funkčnosti ANS dochází zejména u dětí s poruchami autistického spektra (PAS). Vědecké práce a studie ze zahraničí ukazují, že dětem s tímto onemocněním pomáhá právě karnosin. „Karnosin jako významný antioxidant a neuropeptid stabilizuje a chrání buněčné membrány před všemi reaktivními formami kyslíku," vysvětluje dětská neuroložka MUDr. Soňa Ostrihoňová z Neurologického centra pro děti a dospělé SINALGIS v Bratislavě a dodává: „Používám Karnosin extra ve své praxi i u dětí, které mají jednoduché zaostávání expresivní složky řeči. Spolu s logopedickými intervencemi se dítě umí velmi pěkně posunout v řečovém projevu. Vzhledem k jeho antioxidačním účinkům se jako pomocná léčba ordinuje i při svalových onemocněních. Karnosin má tedy širší využití, a to nejen při poruchách autistického spektra. Podávání karnosinu u dětí s poruchou autistického spektra jednoznačně zlepšuje chování a komunikativnost. Rodiče popisují při užívání Karnosinu EXTRA ve většině případů zlepšené interakce s okolím, vyšší výkonnost v učení i v terapiích. U dětiček s poruchou autistického spektra se používají i probiotika, která ovlivňují trávicí proces, a metylkobalamín, kde se popisuje i zlepšení sociální interakce dětí."

Zlepšuje výkon při cvičení

Zatímco nadbytečný tuk zvyšuje riziko cukrovky, pravidelné cvičení redukuje riziko cukrovky i obezity. Karnosin podporuje výkon při cvičení tím, že vyrovnává rostoucí hladiny kyseliny, která se hromadí v namáhaném svalstvu. Hromadění kyseliny ve svalech způsobuje únavu a bolest, které nakonec omezují výkony při cvičení. Zvýšená hladina karnosinu přítomného ve svalech je dnes uznávaným prostředkem na zlepšení výkonu při cvičení a snižování únavy, což platí pro trénované i netrénované jedince. Toto může být rozhodujícím faktorem při zajištění bezpečnosti a nezávislého života u starších jedinců, neboť se svalovou slabostí se u nich zvyšuje křehkost a riziko pádů.

Zdroj: Neuro magazín 1/2018


20.08.2018


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore