Karnosin versus karnitin

L-karnosin a L-karnitin, jak se obvykle tyto látky označují, mají mnoho společného. Obě se přirozeně vyskytují v lidském těle, kde jsou velmi cenné a užitečné. Sportovci je užívají ve formě výživových doplňků. Jsou také součástí karnosinu EXTRA. K čemu však tělo potřebuje karnosin a karnitin? Prozradíme v článku!

Vše o karnosinu (L-karnosinu)

Jak jsme již uvedli výše, karnosin se přirozeně vyskytuje v lidském těle. Soustřeďuje se převážně v orgánech, které ke své činnosti potřebují více energie (srdce, mozek, plíce, játra...). Zabezpečuje tak jejich správnou funkci a činnost. Kromě toho však pomáhá chránit buňky před oxidačním stresem a přispívá také k jejich regeneraci. Podporuje činnost centrální nervové soustavy, potlačuje zánětlivé procesy, stimuluje metabolismus, zlepšuje koncentraci a logické myšlení. Dalo by se tedy říct, že se stará o psychické i fyzické zdraví a vitalitu. Díky svým schopnostem totiž pomáhá zpomalit stárnutí a udržuje organismus v plné síle i ve vyšším věku. Karnosin lze získat ve stravě. Pokud si však chcete zajistit optimální dávku této látky, najdete ji i v našem výživovém doplňku Karnosin EXTRA.

Vše o karnitinu (L-karnitin)

Karnitin je známý zejména mezi vrcholovými kulturisty a sportovci. Připisuje se mu totiž schopnost urychlovat spalování tuků, a tedy i rychlejší hubnutí. Jeho pravidelný příjem je však důležitý pro každého z nás. Proč? Stejně jako karnosin, i karnitin je nejvíce koncentrovaný v orgánech, svalech, a dokonce i v buňkách imunitního systému. Primárním úkolem karnitinu je zajišťovat proces dodávání energie do jednotlivých buněk a tím i fungování orgánů či svalů. V neposlední řadě také přispívá k detoxikaci, neboť odstraňuje nepotřebné produkty metabolismu. Užívání karnitinu se proto doporučuje nejen sportovcům, ale i lidem se stresujícím či fyzicky náročným povoláním, starším lidem a také při redukčních dietách. Doplňovat by ho měli i vegani a vegetariáni, kteří nejedí maso či živočišné produkty, kde se karnitin přirozeně vyskytuje. Doporučuje se přijímat ho prostřednictvím výživových doplňků.

Karnitin i karnosin obsahuje Karnosin EXTRA, který objednáte rychle a snadno v našem e-shopu


08.10.2018


Čítaj Viac: Karnozín EXTRA

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore