Když ateroskleróza a ucpané cévy zabíjejí

Ateroskleróza a ucpané cévy způsobují těžké zdravotní problémy. Zdravotní stav je i odrazem naší životosprávy. To, že se tučná a mastná jídla neprojevila na váze, zákonitě neznamená, že tělu neškodí. Velmi často se přebytek tuků v těle podepíše na zdraví kardiovaskulárního systému. Následkem toho vznikají onemocnění, které sice nebolí, ale jejich prvním a zároveň i posledním příznakem může být infarkt či mrtvice končící smrtí.

Příznaky vážného onemocnění srdce a cév nemusí být v tomto případě vždy patrné. Nesprávná životospráva se však nejdříve odrazí na cévách a tepnách. Obzvlášť, pokud si příliš často dopřejeme nezdravá jídla plná tuku či cukru. Začnou se zanášet a ucpávat, což má výrazně negativní vliv na zdraví celé srdečně-cévní soustavy. Proto se mějte na pozoru, pokud:

1. Pociťujete bolest či znecitlivění nohou. Bolí vás při chůzi lýtka? Pokud tento nepříjemný pocit obvykle zmizí, když si nohy odpočinou, může jít o tzv. "přerušovanou klaudikaci".

2. Máte zvrásněný ušní lalok. Pokud je ušní lalok zdeformovaný, stlačený nebo dokonce vrásčitý, může jít o projev ucpaných cév.

3. Trpíte erektilní dysfunkcí nebo problémy s plodností. Podle několika studií mají muži s těmito problémy vyšší pravděpodobnost vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

4. Nadměrně vám vypadávají vlasy. Ne vždy jde o příznak stárnutí! Někdy vypadávání vlasů a začínající plešatost vypovídá o vysokých hodnotách "špatných" tuků v krvi, které cévám škodí.

Při ucpaných či zanesených cévách je nutná návštěva lékaře a zejména změna životního stylu. Stále totiž platí, že ke skupinám náchylným na infarkt patří lidé s nadváhou až obezitou, kuřáci a ti, kteří mají problém s vysokým krevním tlakem.

Ateroskleróza a její hrozby

Ateroskleróza je onemocnění cév a tepen, které vzniká kombinací několika rizikových faktorů, jako např. vysoký krevní tlak, vysoká hladina cholesterolu atd. Ateroskleróza, jako kornatění cév - žil a tepen, způsobuje změny na jejich stěnách a proces začíná dokonce již v dětství. Vyvíjí se velmi pomalu, později však „napadené" cévy ztrácejí pružnost a zúží se natolik, že krev přes ně nedokáže proudit jako u zdravého člověka. Následně se v nich hromadí, céva praská a vznikají nebezpečné sraženiny nebo lokální nedokrvení tkání, které se projeví na srdci jako srdeční infarkt nebo na mozku jako mozková mrtvice.

Prevence a léčba

Odhalit diagnózu v počátečních stádiích je prakticky nemožné. Pokud je například orgán nedostatečně prokrven z důvodu zúžené či ztvrdnuté cévy, přejde na „úsporný režim" a přizpůsobí se nepříznivým podmínkám. Tuto změnu je však obtížné odhalit. Proto je důležité dbát na zdravý životní styl a pravidelné prohlídky u lékaře. K udržení zdravých cév, žil, tepen a srdce může přispět užívání výživového doplňku s obsahem karnosinu Karnosin EXTRAKarnosin jako silný antioxidant pomáhá zvýšit sílu srdečního svalu, odplavovat škodlivé produkty metabolismu z těla, udržet správnou hladinu cholesterolu a krevního tlaku.

 


31.01.2019


Čítaj Viac: Srdce a cévy

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore