Koenzym Q10 prospívá nejen pokožce

Látku koenzym Q10 zná snad každá žena. Nejrůznější kosmetické výrobky se často pyšní tím, že se v nich nachází. Co je však koenzym Q10? Jaké má na tělo účinky? Je opravdu tak důležitý? Odkud ho můžeme získat? Pokud neznáte odpovědi, rádi vám je prozradíme v následujících řádcích.

Látka, vitamin, antioxidant

Přesně těmito třemi slovy by se dal koenzym Q10 stručně charakterizovat. V odbornějších kruzích se obvykle označovat i pojmem ubichinon a jeho vlastnosti jsou podobné vitamínům. Chová se však také jako antioxidant chránící před volnými radikály - například jako vitamín E, jeho účinky jsou však výraznější. Organismus chrání na buněčné úrovni, protože se nachází v každé jedné buňce v těle. Pokud ho však máme nedostatek, škodlivé látky se hromadí a mohou vznikat zdravotní problémy.

Chrání zdraví i krásu

Kromě antioxidační úlohy má i mnoho dalších funkcí. Koenzym Q10 je také jakýmsi zdrojem energie pro orgány, které ji pro svou činnost spotřebují více, například mozek, srdce, játra nebo plíce. Vlastnosti koenzymu Q10 brání vzniku onemocnění, jakým je například angina pectoris, infarkt či srdeční selhání a doporučuje se i na rychlejší zotavení po jejich případném překonání. Kromě ochrany kardiovaskulárního systému také pomáhá:

  • předcházet vzniku Alzheimerovy choroby,
  • chránit před viry a nebezpečnými mikroorganismy v těle,
  • léčit příčinu krvácení dásní,
  • udržovat správné hodnoty krevního tlaku,
  • zmírnit příznaky alergie.


Jak jsme již zmínili v úvodu, většinou se o něm hovoří zejména v souvislosti s jeho kosmetickými a estetickými účinky. Jako silný antioxidant zabraňuje tvorbě vrásek a předčasnému stárnutí pleti, které bývá často způsobené volnými radikály, působením různých vnějších faktorů (zvýšené sluneční záření, smog a znečištěné ovzduší, kouř z cigaret apod.).

Abyste ho měli dostatek

Koenzym Q10 lze získat z vhodných potravin: maso - vepřové, hovězí, rybí; zelenina - brokolice, špenát, fazole, rajčata; ovoce - borůvky, ostružiny, jahody, hrozny, ořechy. Optimální dávku koenzymu Q10 však najdete i ve výživovém doplňku Karnosin EXTRA. Spolu s dalším výrazným antioxidantem (látkou karnosin) zajistíte svému tělu ochranu před volnými radikály, zpomalíte procesy stárnutí, tvorbu vrásek a snadněji zvládnete zotavení po nemoci či úrazu. Objednat si ho můžete v našem e-shopu.

 


10.07.2018


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore