Kozí kolostrum - malý zázrak přírody

Kolostrum - mlezivo - je produkováno mléčnou žlázou jen přibližně 48 hodin po porodu, ale jen prvních 24 hodin obsahuje maximální koncentraci několika desítek látek, které znamenají pro dítě nebo mládě dar života. Jen všechny tyto látky dohromady dokonale přenášejí imunitní systém matky, a díky nim se novorozenec nebo mládě brání všem vlivům, které mohou vést k chorobám, jako jsou bakterie, viry, plísně, další mikroby atd.

V současnosti je publikováno přes 25 tisíc vědeckých článků, které dokumentují bezpečnost a účinnost použití kolostra k léčbě širokého rozsahu zdravotních problémů. Studie prokázaly, že kolostrum je ideální nejen pro novorozence, ale může být také velkým přínosem pro dospělé. Zjistilo se, že bovinní kolostrum, tedy kolostrum dobytka, je téměř totožné s lidským. I co se týče zastoupení jednotlivých prospěšných složek. Kromě tohoto benefitu má bovinní kolostrum čtyřikrát vyšší koncentraci imunitních faktorů a obsahuje některé speciální látky, které chrání aktivní složky před průchodem lidským trávicím traktem, což jim umožňuje zůstat aktivní po delší dobu. Ukázalo se, že tento výměšek není druhově specifický, proto je bovinní kolostrum stejně účinné, a jeho užívání nemá vedlejší účinky. Ihned po odebrání se směs chladí šokem, aby se do ní nedostaly žádné nežádoucí mikroorganismy. Tato směs se pak zpracovává na prášek.

Už ájurvédským lékařem z Indie byly dlouho známé vlastnosti kolostra. Pro fyzické i duchovní léčení se používají již více než 2000 let. Skandinávci tradičně slavili narození telete přípravou pudinku vyrobeného z kolostra. Koncem 18. století se západní medicína začala více zajímat o kolostrum pro jeho potenciální zdravotní přínosy. V důsledku tohoto zájmu začalo být předepisováno na různé zdravotní účely, včetně posílení imunitního systému a boje s bakteriálními infekcemi. V roce 1950 doktor Albert Sabin, který později vyvinul světově nejúspěšnější vakcínu proti obrně, zjistil, že kolostrum obsahuje protilátky proti dětské obrně, a proto doporučoval jeho použití pro vnímavé děti. Dalším populárním využitím kolostra se v roce 1950 stala léčba revmatoidní artritidy.

Kolostrum je cenná ekologická surovina složená ze živin, jako jsou bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny, minerály. Je bohatým zdrojem bioaktivních látek nezbytných pro růst, jako imunoglobuliny, antimikrobiální peptidy alfa-lactalbumíny, růstové hormony, enzymy a laktoferin, který zajišťuje transport železa v organismu, čímž je považován za hlavní regulátor obranyschopnosti. Tyto látky chrání před vznikem zánětlivých onemocnění, napomáhají hojení a obnově tkání. Dostatek růstových faktorů je zárukou nejen rychlého hojení, ale především rychlé regenerace jakéhokoliv poškození tkání v našem organismu. Tyto faktory v dostatečném množství jsou považovány za látky mládí.

O zdraví koz netřeba moc psát, patří k nejzdravějším zvířatům a téměř se u nich nevyskytují nádorová onemocnění – přesněji řečeno rakovina u koz, které se pasou na pastvinách a mají přístup i k lesním porostům, se nikdy neprokázala

Kozí kolostrum podporuje růst příznivé střevní mikroflóry. Má úžasné vlastnosti při obraně proti alergiím a rakovině. Obsahuje přibližně 40 základních látek, které dělají z tohoto přírodního produktu jeden z nejúčinnějších posilovačů obranyschopnosti organismu. Dokáže výrazně ovlivnit činnost imunitního systému na všech úrovních, a to nejen v boji proti patogenům, jako jsou viry, bakterie, plísně, ale i proti nádorům a autoimunitním onemocněním.

Kozí kolostrum má vlastnost regulátoru funkcí v organismu. U infekcí a rakoviny umí výrazně posílit funkce imunitního systému, a tím výrazně zvýšit možnost uzdravení. Naopak u chorob autoimunitních, jako je např. revmatoidní artritida, lupus erytemtodes, některé nemoci štítné žlázy atd., dokáže alergií vyvolané výrazné reakce (především díky PRP – peptid bohatý na prolin) snížit a upravit.

Tato regulační funkce vychází z podstaty kolostra. Je to vlastně první produkt mléčné žlázy každé samice po porodu mláděte, a z tohoto důvodu kolostrum zajišťuje přenos imunitního systému z matky na novorozence, ať už se jedná o mládě nebo dítě.

Nejdůležitějšími látkami, které kozí kolostrum obsahuje, jsou imunoglobuliny IgG, IgA, IgM, jednoduše řečeno protilátky, dále signální molekuly - různé faktory s různými imunitními funkcemi / PRP, laktoferin, interferony, interleukiny, růstové faktory - především IGF1, vytokány a lymfokiny, lysozym, alfa-1-antitrypsin, TNF alfa a další. Kromě toho obsahuje růstové a imunoregulační faktory. Přibližně 40 těchto základních látek činí z tohoto přírodního produktu jeden z nejúčinnějších posilovačů obranyschopnosti organismu. Je to látka, která umí výrazně ovlivnit činnost imunitního systému na všech úrovních, a to nejen v boji proti patogenům, jako jsou viry, bakterie a plísně, ale i proti nádorům a autoimunitním onemocněním. Navíc dokáže také výrazně snížit alergie.

Kozí kolostrum se doporučuje:

  • Jako prevence již od dětského věku. Vždy je lepší předcházet nemocem a udržet organismus zdravý a silný.
  • Při běžných infekčních chorobách, jako jsou různé virózy, angíny atd. Jako podpůrný prostředek může výrazně zkrátit dobu onemocnění a zároveň výrazně zmírnit jeho průběh.
  • Při alergiích a autoimunitním onemocnění. Zmírňuje průběh těchto onemocnění a po několikaměsíčním užívání výrazně snižuje alergie.
  • Při onemocnění srdce a cév. Kolostrum má výrazné protizánětlivé a protiinfekční účinky. Ateroskleróza je považována v současnosti za zánětlivé onemocnění. Podobně chlamydiové infekce a některé viry napomáhají rozvoji aterosklerotických změn na cévách. Kromě toho regenerační faktory, jako jsou především IGF1, mohou zlepšit regeneraci poškozených buněk srdce i endotelu - cévní výstelky.
  • Při nádorových onemocněních. Denně se v každém lidském těle vytvářejí stovky až tisíce nádorových buněk, které náš imunitní systém umí rozpoznat a okamžitě zničit. V případě, že imunitní systém je v dobré kondici, je velká šance, že rakovina nevznikne. Stejně tak u lidí, kteří rakovinu mají a jsou léčeni současnou léčbou, je při této léčbě velmi důležité imunitní systém udržet co nejlépe fungující.

05.05.2021


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore