Křečové žíly - co je na ně dobré?

Křečové žíly mohou způsobovat velké problémy. V začátku působí celkem neškodně. Jen těžko si totiž dokážeme představit, že by ty drobné modré žilky na nohách mohly být předzvěstí vážného onemocnění. Ale křečové žíly k takovým diagnózám patří. Hrozí i vám? Jak jim předcházet a proč by je měl řešit odborník se dozvíte v následujících řádcích.

Křečové žíly (varixy) dolních končetin postihují prý více než 50 % z nás

Ženy jsou na jejich vznik mnohem náchylnější. Začínající onemocnění se projevuje pocitem těžkých nohou, pálením, svěděním, svalovými křečemi během spánku či bolestmi podél žil. Na pokožce jsou viditelné popraskané žilky - metličky, které mají modrou až bordó barvu.Aj napriek snahe lekárov a odbornej verejnosti šíriť povedomie o rizikách kŕčových žíl, považujú ľudia vyššie uvedené príznaky za normálne a neriešia ich. Postupne dochádza k zhoršeniu zdravotného stavu  a pri pokročilých štádiách môže ochorenie viesť až k vážnemu ohrozeniu a poškodeniu zdravia.

I přes snahu lékařů a odborné veřejnosti šířit povědomí o rizicích křečových žil, považují lidé výše uvedené příznaky za normální a neřeší je. Postupně dochází ke zhoršení zdravotního stavu a při pokročilých stadiích může onemocnění vést až k vážnému ohrožení a poškození zdraví.

Podle mezinárodní klasifikace má jeho průběh sedm stádií:

C0: pocit unavených nohou, otoky dolních končetin, noční křeče, pálení, svědění, bolesti při dlouhém stání a sezení

C1: vytváření tzv. metel, které mají průměr méně než 1 mm.

C2: viditelné křečové žíly.

C3: viditelné otoky.

C4: hyperpigmentace, ekzém a jiné změny pokožky nohou.

C5: zahojené bércové vředy žilního původu.

C6: nezahojené bércové vředy žilního původu.

Příčiny vzniku onemocnění mohou být různé, dělí se však na:

Ovlivnitelné: nadváha až obezita, nedostatek pohybu a sedavý způsob života, dlouhé stání, nepřiměřená svalová zátěž, nedostatek vlákniny ve stravě, nevhodné oblečení, časté nošení vysokých podpatků, kouření apod.

Neovlivnitelné: věk, pohlaví, těhotenství, genetická predispozice.

Rizika neléčených křečových žil

Neřešený problém křečových žil může vyústit do vážných zdravotních komplikací. Velmi bolestivý je například zánět žil, který může postihnout hluboký žilní systém. Nebezpečný je i tzv. bércový vřed, který se vyskytuje v místech bérce. Sahá hluboko do podkoží a doslova otevírá křečovou žílu. Tady už však lze hovořit o chronickém onemocnění - často se opakuje a velmi dlouho se léčí. Velké zdravotní riziko je žilní trombóza - v neprostupné či nedostatečně prokrvené žíle se vytvoří sraženina. Pokud se dostane do oběhu, může ucpat některou z důležitých cév a způsobit například plicní embolii nebo poškození životně důležitých orgánů jako jsou mozek či srdce.

Co je dobré na křečové žíly?

Křečové žíly patří k nejrozšířenějším onemocnění nejen u nás, ale i ve světě. Než začnete na sobě pozorovat první příznaky, věnujte se důkladné prevenci. Kromě dodržování zásad zdravého životního stylu určitě absolvujte pravidelné preventivní prohlídky u lékaře. Ve stravě dbejte na příjem antioxidantů, které chrání a posilují nejen srdečně-cévní systém, ale také potlačují zánětlivé procesy v těle. K silným a ověřeným antioxidantům patří například karnosin. Dopřejte svému tělu kvalitní dávku této „látky budoucnosti" obsažené v našem výživovém doplňku Karnosin EXTRA. Díky jeho originální 6složkové receptuře si můžete zajistit dostatek karnosinu na celý den už ve dvou dávkách.
Karnosin EXTRA objednáte v našem e-shopu.


03.04.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore