Které podzimní plodiny pomohou imunitě? II. část

Ačkoliv podzim má své kouzlo, proměnlivost počasí a teplot může dát naší imunitě pořádně zabrat.

Pokud jste i vy s odchodem léta zpozorovali ve svém okolí jaksi více kýchání či kašle, víte, o čem je řeč. Naštěstí své imunitě umíme pomoci i vitamíny z typických podzimních plodin.

Přečtěte si o nich v pokračování našeho článku.


Kysané zelí

V jednoduchosti je krása. A v případě poctivého kysaného zelí i množství zdravotních výhod. Vysoký obsah vitamínů (C, K, B) dokáže s imunitním systémem přímo divy. Má silné protizánětlivé účinky, dokonce pomáhá předcházet například rakovině prsu! Upravuje cholesterol a vysoký krevní tlak a posiluje také kosti, srdce a cévy. Určitě se vyplatí dopřát si ho co nejčastěji jako prevenci před chřipkou či nachlazením a současně komplexně posílit své zdraví z přírodního zdroje.

Cibule a česnek

Základ téměř každého slovenského a českého jídla v sobě skrývá mnohem více než jen typickou chuť a vůni. Obsahují silný antioxidant (quercetin), který účinně bojuje s volnými radikály. Cibule a česnek jsou však známé i jako přírodní antibiotika, pomáhají při zažívacích potížích, preventivně proti rakovině a řídnutí kostí.

Růžičková kapusta

Pokud bychom potraviny rozdělili podle oblíbenosti, růžičková kapusta by obsadila nižší příčky. Pokud si na specifickou chuť a vůni zvyknete, vaše zdraví se vám určitě odvděčí. Výrazně posiluje imunitu, pomáhá rychleji překonat chřipku či virová onemocnění dýchacích cest. Cenná je i pro vysoký podíl vlákniny.

Švestky

Šťavnaté ovoce se využívá na mnoho způsobů. O tom, že švestky jsou skutečným lékem, věděli i naši předkové. Na konci léta se z nich vařila povidla, která se v zimě využívala na tlumení horečky a zmírnění kašle. Vitamin B12 přispívá k tvorbě krvinek. Tělu dodají i minerály, jako hořčík, draslík, fluor, vápník, železo a zinek - látky důležité pro zdravé a krásné vlasy a nehty. Obsažené antioxidanty také zpomalují stárnutí a pro nízký glykemický index jsou vhodné i pro diabetiky.

Rakytník

Sice je původem z Číny, ale zdomácněl již i u nás. Dostanete ho například jako džem či sirup. Je součástí mnoha doplňků na podporu imunity, protože má vysoký obsah vitaminu C, A, B, D, F, K a různých aminokyselin. Rakytník také tlumí bolest a urychluje hojení ran. Pomáhá i při kožních onemocněních, zánětech, snižuje cholesterol apod. Zlepšuje stavy při syndromu karpálního tunelu.

Vlašské ořechy

Chutné a navíc zdravé. I tak bychom mohli charakterizovat vlašské ořechy. Říká se jim také „brainfood" neboli potrava pro mozek, protože příznivě ovlivňují činnost celé nervové soustavy. Zlepšují paměť, koncentraci a podporují schopnost učit se. Údajně také podporují plodnost.

Chcete-li svému tělu dopřát výjimečnou péči a ochranu před volnými radikály, podpořit imunitní systém a celkovou vitalitu, vyzkoušejte Carnosin EXTRA. Obsahuje až šest účinných složek, a to včetně silných antioxidantů.

Karnosin EXTRA objednáte v našem e-shopu, nebo najdete v lékárnách.

 


24.09.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore