Meditace proti stresu

Dlouhodobý stres může vést ke ztrátě schopnosti uvolnit se ve chvílích pohody a odpočinku. Dostáváme se tak do začarovaného kruhu permanentního vypětí, které je však třeba okamžitě řešit!

Současný životní styl je někdy uspěchanější, než dokážeme zvládat. Často jsme ve spěchu a stresu, což se výrazně odráží i na naší psychice. Nervozita, přecitlivělost a podrážděnost jsou tak jedním z projevů duševní nerovnováhy či vyčerpání. I během bezproblémových dní se cítíme sklíčeně, netěší nás práce ani oblíbené koníčky.

Najděte řešení v meditaci. Naučíme vás, jak na to


Meditace proti stresu teoreticky i prakticky

O meditací jste už určitě slyšeli. Pro lidi s hektickým způsobem života však představuje výborný způsob, jak se naučit zvládat stres. Pokročilejší ji dokonce využívají i na zmírnění bolesti. Tajemství meditace spočívá v "přepnutí" mysli do neaktivního stavu, ve kterém vytěsníme všechny myšlenky. Puls i dýchání se díky tomu zpomalí. Snížené množství kyslíku ovlivňuje hladinu hormonů v těle. Díky tomu postupně dochází k psychickému a následně i fyzickému uvolnění. Snižuje se hladina stresu, napětí, nervozity, úzkosti či dokonce agrese. Meditující nabývá pocit sebevědomí, energie a entuziasmu. Tato zjištění potvrzují mnohé výzkumy; začalo se s nimi již v šedesátých letech minulého století. Správnými meditačními technikami si tak lze přivodit pocit dokonalého relaxu, který je tak velmi žádoucím protikladem k stresovým a vypjatým situacím. Jak tedy na to?

Meditace krok po kroku:

1. Pohodlně se posaďte na zem, dbejte na narovnaná záda, která mají být v rovné linii s hlavou a šíjí.

2. Přivřete oči, abyste se lépe soustředili.

3. Zaměřte pozornost na své dýchání, sledujte, jak se vám zvedá a klesá břicho. Na tento proces soustřeďte všechny myšlenky. Pokud se přistihnete při tom, že se v mysli „zatouláte", klidně se vraťte zpět k dýchání.

4. Snažte se vydržet alespoň 20 minut. Nezoufejte, pokud se vám napoprvé nebude v soustředění velmi dařit. Jako všechno, i umění meditace je třeba si osvojit postupně. Řiďte se heslem, že trénink dělá mistra!

Způsobů, jak se naučit meditovat, je několik. Tím nejjednodušším je účast na kurzu, které jsou dnes již běžně dostupné. Do určité míry se však meditace praktikuje i na cvičeních jógy. Existují však i meditační CD nebo videa na internetu.

Pomoci ochránit tělo před škodlivými účinky stresu může i užívání našeho výživového doplňku Karnosin EXTRA. Obsahuje až šest účinných látek, všechno jsou to silné antioxidanty, které chrání a regenerují buňky před volnými radikály, posilují imunitu, podporují koncentraci a logické myšlení. Karnosin EXTRA objednáte v našem e-shopu nebo v lékárnách.

 

 


30.08.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore