Mýty a fakta o metabolismu

Jak zrychlit metabolismus? Blížící se plavková sezóna je totiž jakýmsi pomyslným strašákem. Nervózně se ohlížíme v zrcadle a vynášíme (ne zrovna pozitivní) rozsudky nad vlastní postavou. Možná jste si i vy řekli, že ty přebytečná kila vám „dopřeje" váš metabolismus. V mysli se nám tak nějak prakticky spojuje s výrazy dieta, cvičení, hubnutí. Málokdo však umíí rozeznat, jakým tvrzením o metabolismu lze věřit. V následujících řádcích se proto podíváme na nejrozšířenější mýty.

Tělesné procesy, které nás mají za úkol udržet při životě - věděli jste, že takto lze podle lékařů definovat metabolismus? Pokud tuto „poučku" rozměníme na drobné, jde o mechanismus, pomocí kterého naše tělo mění přijaté jídlo na energii. V tomto případě to však ani zdaleka není všechno. Pod slovo metabolismus lze zahrnout všechny pro život nezbytné chemické procesy, a to od dýchání přes trávení až po buněčnou regeneraci.

1. Štíhlý člověk, rychlý metabolismus

I vy nejednou při pohledu na štíhlého kolemjdoucího povzdychnete, že byste chtěli mít jeho metabolismus? Domnívat se, že štíhlým lidem metabolismus pracuje rychleji, je jedním z nejčastějších mýtů. Ve skutečnosti to závisí na stavbě těla, tzn. od poměru svalů a tuku. Čím více svalové hmoty tělo má, tím rychleji jeho metabolismus pracuje.

2. Metabolismus je o genetice

Je pravda, že naše geny ho částečně ovlivňují, ale určitě ne více než náš životní styl. Stejnou měrou na něj působí to, co jíme, jak často sportujeme, cvičíme a celkově se hýbeme. Ovlivnit ho tedy můžeme zdravým životním stylem a dostatkem pohybu, který navíc buduje svalovou hmotu. Ta, jak jsme uvedli již výše, přirozeně pomáhá k rychlejšímu spalování.

3. S rychlým metabolismem nepřibírám

Pokud patříte k „vyvoleným" a jen tak lehce nepřiberete, gratulujeme. Avšak ani v případě, že váš metabolismus funguje rychleji, není pravda, že můžete sníst prakticky cokoliv a v jakémkoliv množství, aniž se to po čase odrazilo na váze, případně na celkovém zdraví a kondici. Dlouhodobý nezdravý životní styl totiž vede k vážným zdravotním problémům, jako jsou např. vysoký krevní tlak, cukrovka apod.

 
Jak zrychlit metabolismus?

Kromě dodržování zásad zdravého životního stylu mohou pomoci například pikantní potraviny a koření (chilli, zázvor, pálivá paprika). Při metabolických procesech však vzniká i odpad, kterého se tělo potřebuje zbavit. Jen tak může fungovat správně. Pomoci mu můžete užíváním výživového doplňku Karnosin EXTRA. Ten pomáhá odstraňovat vedlejší produkty metabolismu, škodliviny a nahromaděné toxiny, váže na sebe soli kovů, a tím přispívá k udržování zdravého organismu. Karnosin EXTRA, který obsahuje až 6 účinných tělu prospěšných látek, najdete v našem e-shopu.
 

 


04.06.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore