Patero pro silnější imunitu

Bojíte se podzimního počasí? Výrazné ochlazení a stále častější sychravé dny jsou výzvou pro obranyschopnost každého z nás. Jak tedy posílit imunitu? Kromě karnosinu EXTRA vyzkoušejte i našich 5 tipů!

1. Zdravá strava = vitamíny + antioxidanty

To, že síla a odolnost imunity závisí i na vitamínech, které přijímáme, je samozřejmé. Jak by však měl vypadat „koktejl" těch pravých, které pomohou vytvářet funkční protilátky na viry a infekce? Při virových onemocněních, například chřipce, je tím pravým spojencem vitamín C. Známé jsou i jeho preventivní schopnosti vůči chorobám. Věděli jste však, že v těle má několik úloh? Jeho nedostatek totiž ovlivňuje naši vitalitu, zpomaluje hojení poranění, dokonce oslabuje šlachy a klouby. K podporovatelům imunity lze zařadit také zinek, který v těle aktivizuje enzymy a stará se o správnou funkci bílkovin. K silnější obranyschopnosti přispějí i vitaminy skupiny B.

Myslete také na antioxidanty, které chrání tělo před škodlivými vlivy prostředí a oxidačního stresu. Pokud v těle chybí, dochází k předčasnému stárnutí pleti, oslabení imunity či vzniku civilizačních onemocnění. K nejvýznamnějším antioxidantům patří vitamín E, karnosin či koenzym Q10, který najdete například v našem výživovém doplňku Karnosin EXTRA.

2. Pohyb a otužování

Pokud se vám v letních měsících kvůli vysokým teplotám hýbat nechtělo, zkuste začít nyní! Ideálně někde venku. Proč? Pravidelné sportování zlepšuje celkovou kondici, zvyšuje výdrž, a navíc je také považováno za kvalitní formu psychohygieny. Na podzim má vzduch také ideální teplotu na otužování. O několika výhodách otužování jsme již psali ve starším článku, vyplatí se však zmínit zvýšení odolnosti vůči chladu (a zákonitě i vůči nachlazení), zlepšení metabolismu, a tedy i posílení imunitního systému.

3. Detoxikace

Na vůně a chutě léta se těšíme celý rok. Pro většinu z nás to však nejsou jen zdravé a svěží dobroty ze zahrádky. Na dovolených si totiž zvykneme užívat exotickou kuchyni, teplé letní večery zase rádi trávíme s talířem plným grilovaných dobrot. Po takovém hodování nezaškodí, pokud si alespoň na pár dní či týdnů dopřejeme mírný detox. Zkuste vynechat mastná a těžká jídla, maso si dopřejte vzácněji, alkohol a kávu nahraďte vodou či šálkem zeleného čaje nebo čerstvé ovocné šťávy. Namísto toho se zásobujte kily zeleniny a ovoce, které jsou na podzim nejchutnější.

4. Spánek

Nedostatek spánku má podle vědců za důsledek nejen naši nervozitu a únavu, ale má vliv i na schopnost těla bránit se před viry a bakteriemi! Podle odborníků má většina z nás problém nejen se spánkovým deficitem, ale i s jeho nedostatečnou kvalitou. Dbejte proto na doporučení a zajistěte svému tělu kvalitní odpočinek a regeneraci.

5. Myslete na prevenci

Vyhnout se bakteriím a virům se navzdory jakékoliv naší snaze nedá. Obzvlášť to platí v obdobích, kdy je jejich výskyt častější, například během chřipkové sezóny. Dbejte proto na pravidelnou hygienu, zejména co se týče rukou. Myjte je často a důkladně, snížíte tak riziko přenosu virů do organismu. Jak se však chránit, pokud onemocní někdo z rodiny? Odborníci doporučují izolaci, aby se předešlo nákaze. Ovšem ne vždy jsou na to podmínky. Zkuste se tedy alespoň řídit následujícími pravidly:

· Dezinfikujte od klik přes vypínače, a pokud máte doma děti, nevynechejte ani hračky.

· Příbory a talíře od nemocného myjte zvlášť a jinou houbičkou.

· Větrejte vždy ráno a večer před spaním. Viry a bakterie totiž milují nevyvětraný vzduch.

 


08.10.2018


Čítaj Viac: Imunita

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore