Předčasné stárnutí a jeho 4 příznaky

Předčasné stárnutí má své příznaky. O stárnutí se hovoří jako o „jediné spravedlnosti", protože je dopřána každému z nás bez rozdílu. Dříve či později se budeme muset vyrovnat s přibývajícími šedinami, vráskami či naopak s ubývající energií, pohyblivostí nebo dokonce pamětí. I když jde o nevratný proces, neprobíhá vždy u každého stejně rychle. Jak zjistit, zda nestárnete předčasně?

1. Nestíháte vrstevníkům

Podle některých vědeckých studií je rychlost chůze vázána na průměrnou délku života. Čím rychleji dokážete projít jeden metr, tím déle se dožijete. Takže lidé s pomalejší chůzí se údajně dožívají méně. Nejpřirozenější pohyb je jedním z nejvěrohodnějších ukazatelů fyzické i psychické kondice. Vyžaduje totiž zapojení důležitých orgánů včetně srdce, plic a nervového systému. A důležitá je i energie a kontrola jednotlivých pohybů. Podle odborníků se za „normál" považují zdolané 4 kilometry za hodinu.

2. Dochází vám síla

Nezvládanout otevřít pohár kompotovaných okurek či domácí kompot ještě není velkou tragédií. Pokud se však přistihnete, že si nedokážete poradit s větší váhou, zátěží, nebo dokonce s udržením například většího sklenice vody, měli byste se mít na pozoru. Slabost v rukou vypovídá o celkové slabosti organismu, snížené vitalitě a poškození zdraví. Dobrou zprávou však je, že sílu v rukou lze trénovat - stlačováním antistresového míčku, posilováním či různými ručními pracemi.

3. Vysušená pokožka

Pokožka je největším orgánem. Není divu, že stárnutí se projeví právě na ní. Nemusí jít vždy o typické vrásky či pigmentové skvrny. Ukazatelem předčasného stárnutí může být chronické vysušení, tvorba šupinek. Základem pro navrácení vitality je proto kvalitní výživa zvenku i zevnitř. Dostatek potřebných vitamínů a minerálů je proto potřeba přijímat nejen ve stravě, ale také prostřednictvím kvalitní kosmetiky. Nezapomeňte ani na ochranné přípravky proti slunečnímu záření.

4. Noční buzení bez příčiny

Navzdory dostatečné délce spánku se můžete v noci bez zjevné příčiny budit - ve 2:00, 3:00 nebo ve 4:00. Noční buzení může vyvolat porucha tzv. cirkadiánního rytmu. Každý z nás má totiž určité biologické hodiny, které jsou synchronizovány s cyklem světlo-tma. S přibývajícím věkem se však jejich vzájemný soulad zhoršuje a důkazem může být, kromě zmíněného buzení, i usnutí během dne.

Vyrovnat se se stárnutím není snadné. Udržet se však ve formě i s přibývajícími léty však složité být nemusí. Pomoci může látka budoucnosti - karnosin. Ten chrání buňky těla před volnými radikály, které jsou jednou z příčin předčasného stárnutí. Karnosin najdete ve výživovém doplňku Karnosin EXTRA, který objednáte v našem e-shopu.

 


17.05.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore