Příběh se šťastným koncem...

Rádi bychom se s vámi podělili o příběh, který jsme četli s dobrým pocitem a který nám dodal hodně optimismu a zároveň naděje. Také nám ale pomohl uvědomit si, že naše zdraví je to nejdůležitější, co máme, a musíme o něj náležitě pečovat.

Dobrý den,
jmenuji se Katarína, je mi 61 let a v mé rodině se nikdy předtím onkologické onemocnění nevyskytlo. Píši vám svůj příběh, protože doufám, že v budoucnu pomůže dalším pacientům s onkologickou diagnózou.

V roce 2017 jsem začala mít problémy s jazykem. Na jeho pravé straně jsem měla červený bolavý proužek. Příčinou byl zlomený zub, o který jsem si odírala jazyk a který jsem si kvůli velkému zaneprázdnění nestihla včas vyléčit. Během jednoho roku se můj stav zhoršil, navštívila jsem lékaře a po odběru vzorku z jazyka a následné biopsii mi byl diagnostikován karcinom – zhoubný nádor.  Během tří týdnů jsem byla operována, nádor byl zcela odstraněn a nemusela jsem podstoupit radioterapii. 

Každé dva měsíce jsem chodila k lékaři na kontrolu, bohužel po necelém roce se nádor vrátil. Následovala druhá operace v roce 2018 a třetí v prosinci roku 2019.

Diagnóza byla vždy stejná: zhoubný nádor.

Léčím se na klinice v Boloni (žiji od roku 1992 v Itálii) na oddělení „maxillo facciale“. Lékař odůvodnil recidivu nádoru velmi poškozenou sliznicí jazyka, která je náchylná k tvorbě nádorů i při malém podráždění.

Moje sestra, která žila v Bratislavě a pracovala ve zdravotnictví, se tehdy dozvěděla o sulforafanu, který má pomáhat předcházet vzniku nových rakovinných buněk. A tak jsem od roku 2020 začala denně užívat doplněk stravy, který obsahuje sulforafan s myrosinázou. Pravidelně jsem chodila každé 2–3 měsíce na kontroly. Od mé poslední operace uplynuly téměř tři roky a lékař potvrdil, že v tak dobrém stavu můj jazyk ještě nebyl od začátku nemoci. Informovala jsem ho, že užívám sulforafan, on byl s tímto doplňkem stravy obeznámen a doporučil mi, abych v jeho užívání pokračovala. Zlepšení mého stavu mi také pomohlo omezit kontroly u lékaře, interval se prodloužil na kontrolu dvakrát ročně. Sulforafan mi pravidelně dodává moje sestra žijící v Bratislavě. Zatím jsem tento doplněk stravy nepřestala užívat.  

Na základě svých zkušeností doporučuji, abyste své zdraví neodkládali na druhou kolej a ihned navštívili lékaře i při sebemenších příznacích nebo zdravotních komplikacích, aby nebylo pozdě… Můj příběh má naštěstí pozitivní konec.

 

S pozdravem,   Katarina  Girgašová Piazzová 

 


24.11.2022


Čítaj Viac:

 


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore