Průlomový objev v prevenci onkologických onemocnění!

SULFORAFAN - objev slovenských vědců

Jedinečné nutraceutikum - sulforafan - významná molekula s příznivým přínosem pro zdraví člověka. Je vědecky dokázáno, že pravidelným užíváním přípravku Sulforafan EXTRA si vybudujete protirakovinovou ochranu, posílíte imunitu a zvýšíte kvalitu svého zdraví.

Slovenská vědkyně prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., členka vědeckovýzkumného týmu ITK na nynější Fakultě chemické a potravinářské technologie STU v Bratislavě, jako vůbec první na světě koncem 50. let 20. století zkoumala a objevila protirakovinný účinek přírodního sulforafanu na lidských rakovinných buňkách in vitro. Právě o této převratné novince jsme se s ní popovídali.

Paní profesorko, vysvětlete prosím princip účinku této novinky.

Sulforafan se nachází v brokolici. Má fyziologický přínos a poskytuje ochranu před chronickými onemocněními. V brokolici se nachází ve formě glukorafaninu.

Pro využití účinků je nutná přítomnost enzymu myrozináza. Ta glukorafanin promění v těle na sulforafan a umožní využít jeho výhody.

Jednou z hlavních výhod sulforafanu je jeho vysoká biologická dostupnost. Díky chemické struktuře a schopnosti slučovat se s tuky se dostává do všech buněk našeho těla. Prokázalo se, že sulforafan má absolutní biologickou dostupnost okolo 80 %, dosáhne vrcholu v krevním oběhu přibližně jednu hodinu po požití a účinkuje až 20 hodin.

Zajímavé! V čem spočívá jeho ochranná a léčivá síla?

Působí jako zdravotní pojistka pro naše buňky tím, že podporuje ochranné a detoxikační mechanismy v buňkách. Toto umožňuje odstranit z lidského těla environmentální toxiny a látky znečišťující ovzduší, opravit poškození způsobené oxidačním stresem a zánětem.

Léčivá síla sulforafanu spočívá v mnohostrannosti jeho působení. Vytváří obecný ochranný štít proti chronickým degenerativním chorobám tím, že zasahuje do primárních příčin těchto nemocí a chrání nás před oxidačním stresem a zánětem.

Jak sulforafan přispívá k prevenci a léčbě kardiovaskulárních chorob? Jaký je rozdíl mezi léky a sulforafanem?

Současné léky působí specificky buď na snižování hladiny cholesterolu (statiny a fibráty), proti srážlivosti krve (například aspirin, Anopyrin, walfarinem, Xarelto), snižování krevního tlaku (beta blokátory nebo blokátory vápníkových kanálů či diuretika na odvodnění), nebo pomáhají předcházet zužování cév, a tak snižují krevní tlak (ACE inhibitory).

Na rozdíl od léků dietní chemoprotektivní látka sulforafan zabraňuje primárním příčinám-oxidačnímu stresu a zánětu, které hrají hlavní roli v patofyziologii srdečních a cévních poruch. Sulforafan blokuje několik kroků, které se společně podílejí na tvorbě kardiovaskulárních chorob. Současně nás chrání před aterosklerózou, vysokým krevním tlakem, zabraňuje shlukování krevních destiček a tvorbě trombů. Sulforafan tak vytváří široký ochranný štít proti kardiovaskulárním chorobám bez vedlejších nežádoucích účinků.

Jaký je rozdíl mezi léky a sulforafanem při léčbě rakoviny?

Sulforafan dokáže to, co nedokáže žádný jiný lék. Současné léky proti rakovině jsou cíleně zaměřeny na likvidaci určitého typu rakoviny. Na rozdíl od toho dietní chemoprotektivní látka sulforafan vytváří obecný protirakovinový ochranný štít, který blokuje několik kroků (nebo kaskádu kroků) společně se podílejících na tvorbě rakoviny. Sulforafan útočí z několika stran současně:

• zabíjí kmenové rakovinné buňky,
• brání růstu lidských rakovinových buněk,
• zabraňuje působení látek podporujících vznik rakoviny,
• „zapíná“ geny, které brání vzniku rakoviny a "vypíná" ty, které pomáhají při jejím vzniku a rozšiřování.

Je vhodný i při doplňkové léčbě některých typů rakoviny, neboť výrazně zvyšuje účinnost některých běžně používaných protinádorových léků.

Děkujeme za rozhovor!

Zdroj: www.cas.sk

Sulforafan EXTRA

 


06.07.2020


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore