Silné srdce: jak tento stav dosáhnout?

Jak mít silné srdce? Pracuje celý život a nikdy si neodpočine. „Perpetum mobile" lidského těla však vyžaduje správnou péči, aby zůstalo zdravé a silné. Jeho činnost je nenahraditelná, proto už i nejmenší problémy spojené se srdcem či cévní soustavou mohou mít výrazně negativní dopad nejen na celkové zdraví a kondici, ale i kvalitu života.

Stále vyšší procento populace trpí nemocemi srdce a cév, zvyšuje se i počet infarktů. Je to zejména z toho důvodu, že péče o tento důležitý orgán jsme zvyklí podceňovat. Klíčem k jeho zdraví je zejména vhodná strava a pravidelný pohyb.

Které potraviny a sport jsou pro srdce a cévy nejvhodnější?

· Avokádo - obsahuje zdravé tuky, které pomáhají udržovat přiměřenou hladinu „dobrého" cholesterolu, draslík snižuje vysoký krevní tlak.

· Brokolice - spolu s více zelenými druhy zeleniny pomáhá zabraňovat vzniku onemocnění srdečně-cévního systému.

· Citrusy - vitamín C zabraňuje tvorbě krevních sraženin, kornatění cév a tepen, a tím i vzniku infarktu.

· Červený meloun - lykopen snižuje cholesterol a zlepšuje činnost celého kardiovaskulárního systému.

· Červené víno - resveratrol posiluje srdce a cévy a chrání před oxidačním stresem.

· Ořechy a semínka - vitamín E jako silný antioxidant čistí cévy a reguluje krevní tlak.

· Ovesné a pohankové vločky - obsažená vláknina pomáhá snižovat cholesterol. Flavonoid rutin udržuje pružné a zdravé cévy.

· Rajčata - obsahují lykopen upravující hladinu cholesterolu.

· Ryby - zejména ty tučné dodají tělu dobré tuky, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které pomáhají udržovat pevné cévy a silné srdce.

· Luštěniny - hlavně červené fazole obsahuje draslík, který upravuje krevní tlak.

Sporty

Podobně jako všechny ostatní svaly, i ten srdeční potřebuje pravidelný trénink. Vhodné jsou dynamické sportovní aktivity, kardio tréninky, ale i sporty náročné na koncentraci, např. jóga či posilování svalů.

Užívání výživového doplňku Karnosin EXTRA pomáhá posilovat srdce, zvyšovat jeho sílu a vytrvalost a přispívá k udržování zdravých cév a tepen. Také podporuje rychlou a komplexní regeneraci. Kombinace až šesti účinných antioxidantů chrání buňky těla před škodlivými účinky oxidačního stresu, podporuje imunitu a potlačuje zánětlivé procesy v těle. Najdete ho v našem e-shopu.

 

 


21.01.2019


Čítaj Viac: Srdce a cévy

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore