Stárnutí pleti: 7 účinných tipů, jak ho zpomalit

Jak zpomalit stárnutí pleti? Údajně se první příznaky stárnutí ukazují už kolem 25. roku života. Vše ovšem závisí zejména na životním stylu, který preferujeme. První vrásky, pigmentové skvrny či otoky pod očima se však dostaví dříve či později. Jak tedy zpomalit stárnutí pleti? To se dozvíte z následujících řádků.

1. Voda

Informace o potřebě dodržování správného pitného režimu se na nás hrnou z každé strany. Voda je základní součástí každé buňky, proto o její důležitosti není pochyb. Nejen že se stará o svěží a pevný vzhled pokožky, ale je nezbytná také kvůli odstraňování nebezpečných toxinů a zplodin, které v procesu metabolismu přirozeně vznikají. Pokud se toxiny v těle hromadí, pokožka může být mdlá a jemně zbarvená do šeda.

2.  Jídlo a životospráva

Dejte přednost zdravému výživnému jídlu a vaše pleť vám určitě poděkuje! Pouze pokud máte dostatek vitamínů a minerálů, bude postaráno nejen o celkové zdraví, ale i o krásu. Nepřítelem pevné pokožky bez vrásek je alkohol a kouření, proto byste se těchto neřestí měli vzdát.

3. Cvičení pro pevné tělo a pokožku

Pohyb je zdravý! Čím více se hýbeme, tím lépe je na tom naše pokožka. Díky tomu totiž zůstává pevná a pružná. Pokud to platí pro celé tělo, proč by nemohlo něco podobného fungovat i na pleť? Ke slovu se proto hlásí tzv. obličejová gymnastika. Jednotlivé cviky pomáhají zabraňovat tvorbě vrásek, padání obličejových partií (tváře, víčka, brada) a udržovat si tak mladší vzhled bez použití invazivních omlazovacích procedur.

4. Kvalitní kosmetika

Pro pokožku bez vrásek je důležité hydratovat nejen zevnitř, ale i zvenčí. Kvalitní krémy a ošetřující kosmetika by proto u vás měly mít své místo. Obecně platí, že s věkem je péče náročnější, proto při výběru toho správného přípravku a značky zohledněte i tento faktor. Často se vyplatí vyzkoušet více produktů a výrobců, dokud si najdete přesně ten, který vám bude vyhovovat nejvíce.

5. Ochrana před počasím

Stárnutí pleti ve velké míře urychluje i nepříznivé počasí. Není žádným tajemstvím, že zejména sluneční záření má vliv na tvorbu vrásek a nehezkých pigmentových skvrn. Odborníci proto radí používat opalovací krém na obličej, krk a odhalené části rukou už s příchodem prvních jarních paprsků. Z domu byste neměli bez důkladného namazání vyjít až do pozdního podzimu. V zimě nezapomeňte ošetřit pleť mastnějším, ale dobře vstřebatelným krémem či výživným sérem.

6. Triky přírody a pravidelný peeling

Na udržení mladé pleti mohou pomoci i triky přírody. Z bylinek si můžete vyrobit účinné tinktury a odvary, které dokážou například vybělit pigmentové skvrny či vyčistit a osvěžit pleť. Dokonce umí pomoci léčit akné a ekzémy. Inspiraci i přesné návody naleznete v knihách nebo na internetu. Nezapomínejte ani na pravidelný peeling, který odstraní staré buňky kůže a nepěkné šupinky. Pleť bude naopak prokrvená, rozjasněná a lépe vstřebá živiny z krému.

7. Výživové doplňky s karnosinem

Látka karnosin pomáhá regenerovat buňky a chránit je před oxidačním stresem. I když se přirozeně vyskytuje v našem těle, s přibývajícím věkem její množství klesá. Zajistěte si proto jeho dostatečný přísun užíváním našeho výživového doplňku Karnosin EXTRA. Kromě karnosinu obsahuje soubor dalších pěti vysoce účinných antioxidantů, které mají v boji proti stárnutí buněk nenahraditelné místo. Karnosin EXTRA objednáte na našem e-shopu.

 


26.11.2018


Čítaj Viac: Anti-aging

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore