Sulforafan a já. Neuvěřitelný příběh

Před jedenácti lety, v květnu 2009, začala velmi intenzivní, zpočátku tajuplná korespondence mezi mnou a Vadimem Klyushnichenkom, Ph.D., PMP, CSCP z USA. Dozvěděla jsem se, že někdo neznámý "za velkou louží" na mne už déle hledá kontakt.

Kromě několika mých bývalých kolegů z Katedry biochemie a mikrobiologie požádal prostřednictvím e-mailu o pomoc i tehdejšího děkana FCHPT STU v Bratislavě, profesora Ing. Dušana Bakoše, DrSc. A tak se mi poprvé připomněli dávno zapomenuté vzpomínky na mou výzkumnou činnost.

Dozvěděla jsem se, že na mé jméno natrefil při vyhledávání v literatuře, když chtěl zjistit - na požádání svého šéfa - kdo vůbec první publikoval o protinádorové účinnosti isothiokyanátu sulforafanu. Ověřoval si, jestli jsem já tou autorkou publikace. Zpočátku nechtěl prozradit jméno toho, kdo se o mě zajímá.

Byla jsem tak šokovaná a překvapená otázkami, kterými mě zasypal. Nezapochybovala jsem o jeho důvěryhodnosti a odpověděla jsem mu. Věděla jsem, že v USA ve vědeckých kruzích i u laické veřejnosti je o tento isothiokyanát velký zájem. Tato molekula ohromuje mnohé odborníky svým mnohočetným preventivním a léčivým talentem.

Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc.

 

Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc 

Prečítať celý článok


Tento článek původně vznikl na žádost inženýra / R & D Darrella Smithe z Caudillo Seed Co., USA v roce 2016 a autorka ho doplnila v roce 2020, kdy firma CarnoMed uvedla na trh Sulforafan EXTRA


15.06.2020


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore