Ve formě i po padesátce: Jak nepřijít o svaly?

Vypadat zdravě a fit se dá i po padesátce! Alfou a omegou by však měl být správně nastavený životní styl, který prospívá nejen tělu, ale i mysli. Pokud vás přibývající roky od změny neodradily a chcete začít zdravě jíst a více se hýbat, dejte si pozor na svaly. Zejména ženám totiž přirozeně ubývají. Dodržujte našich pět rad, ať se ve fitku zbavíte pouze nechtěného tuku.


1. Kombinujte aerobní a silové cvičení

Nesprávně zvolené cvičení či tréninky dokážou nadělat na svalové hmotě pořádné škody. V první řadě si přesně definujte cíl: chcete jen shodit přebytečná kila, zpevnit či zvětšit svalovou hmotu? Zkušený trenér vám poradí, jak optimálně nakombinovat aerobní cvičení se silovým, tak, abyste jej i dosáhli. V zásadě však platí, že by se obě cvičení měla vzájemně doplňovat. Přehnaným aerobním cvičením totiž můžete přijít o hodně svalů.

2. Stopka pro drastické diety

Chcete zhubnout? Aniž byste snížili svůj denní kalorický příjem to určitě nepůjde. Velkou chybou zejména u žen bývá, že jdou až pod hranici zdravých potřeb těla. Proto tělo začne čerpat energii ze svalů, které se tím zákonitě ztrácejí. Tuk však zůstává, což neprospívá nejen zdraví, ale i vzhledu.

3. Přidejte bílkoviny

Právě ty pomáhají růstu a udržování svalové hmoty. Pokud jich máte ve stravě málo, možná zhubnete, avšak většinu ztracené hmotnosti budou jistě tvořit svaly. Průměrný člověk by měl přijmout 1 gram bílkovin na 1 kg své váhy. Co v případě, že držíte dietu? Tehdy byste měli toto množství zvýšit na 1,5-2 g na kilogram hmotnosti. Dbejte však na správný výběr potravin - ideální jsou hovězí či krůtí maso, sója a jiné luštěniny, sýr a mléčné výrobky nebo vejce.

4. Nezatracujte sacharidy

Jeden z rozšířených mýtů je právě ten o sacharidech, že bychom jej měli během diety ze stravy vyloučit. Držíte se této rady i vy? Pak to odnesou právě vaše svaly. Na svůj růst potřebují i ​​energii z kvalitních sacharidových zdrojů. K nim však určitě nepatří sladkosti či jiné pamlsky. Do svého jídelníčku proto zařaďte těstoviny, rýži, brambory apod.

5. Svaly si zaslouží něco extra!

Kromě kvalitní a vhodně zvolené stravy a pohybu vaše svaly jistě ocení něco navíc. Dodejte jim potřebnou dávku „látky budoucnosti", karnosinu, který je pomáhá regenerovat a chránit. Díky karnosinu se namoženým svalům vyhnete nebo budou namoženy jen velmi mírně. Karnosin také přispívá k lepšímu svalovému výkonu a zlepšování kondice. Navíc odstraňuje škodliviny z těla a chrání buňky před oxidačním stresem. Karnosin EXTRA objednáte v našem e-shopu nebo v lékárnách.


20.08.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore