Co je dobré na vaše klouby?

Co je dobré pro klouby a pohybový aparát?

Panuje názor, že bolí jen starší lidi. Není to však pravda. Právě pohybový aparát nám dá nejdříve pocítit, zda se o své zdraví a kondici staráme správně. Proč tedy bolest postihuje i rekreační sportovce?

Proč bolí?

Základním důvodem je právě zmíněné stárnutí. Klouby a pohybový aparát se opotřebovává, přičemž tomuto procesu se nevyhne nikdo z nás. Jde o nejčastější nezánětlivé degenerativní onemocnění, osteoartrózu, která postihuje všechny nejdůležitější klouby (záda, kolena, zápěstí a kyčel). Statistiky říkají, že se netýká pouze starších lidí, ale bojuje s ním také až 3 % 25letých. V kategorii 65+ je to až 70 %. Zabránit vzniku a rozvoji tohoto onemocnění lze jen správnou péčí. Tu zahrnuje zejména výživa a životní styl, který je nadměrně nepoškozuje.

Co je dobré na klouby? Rozměněno na drobné ...

Co si tedy pod správnou výživou a životním stylem pro zdravé klouby a pohybový aparát představit? Pokud se v této snaze snažíte pohybovou aktivitu omezit na minimum, nebo se pravidelně oddáváte fyzicky náročnému sportu, tak vězte, že ani jeden z extrémů není tím správným. Nadměrná aktivita či naopak pasivita kloubům škodí. Zlatá střední cesta totiž platí i v tomto případě. Existují sporty, které je pomáhají držet pohyblivé a zdravé, a udrží vás celkově fit. Vhodné je například plavání, jóga, cyklistika či rychlá chůze. Pohybovému aparátu a kloubům obzvláště neprospívá dlouhé stání. To jistě znají ti, které nějaké onemocnění už trápí.

Správná výživa by měla obsahovat ryby (omega-3 mastné kyseliny) a jídla bohatá na kolagen (masové vývary, huspenina), selen (vejce, celozrnné pečivo). Nenahraditelné jsou však i vitamín C a antioxidanty. Právě ty pomáhají zmírňovat průběh artritidy a její příznaky. Mix účinných antioxidantů najdete v našem výživovém doplňku Karnosin EXTRA. Obsahuje až šest účinných složek, které chrání tělo před volnými radikály, a tím pomáhají zpomalit proces stárnutí organismu. Navíc potlačují zánětlivé procesy v těle, jimiž klouby často trpí.


20.05.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore