Vysoký tlak: znáte jeho rizika?

Karnozín EXTRA - Vysoký krvný tlak

Vysoký krevní tlak trápí stále více lidí dokonce už i v mladším věku. Lékaři varují, že mnozí z nás o tomto svém problému ani nevědí! Často nás totiž do ambulance přivede až mnohem větší problém nebo bolest. Pravidelné preventivní prohlídky pomáhají odhalit vysoký krevní tlak již v počátku jeho vzniku, a díky tomu jej lze i začít řešit co nejdříve. Jaké jsou zdravotní poruchy, které vám vysoký krevní tlak může způsobit?

Obecně lze hovořit o následujících problémech:

·  Poškození cév, snížení jejich elasticity, v důsledku čehož klesá jejich schopnost transportovat krev do jednotlivých orgánů. Tvořit se mohou také krevní sraženiny.

· Dlouhodobé poškozování srdečního svalu, které je vlivem vysokého krevního tlaku a dalších doprovodných faktorů (například zvýšeného cholesterolu a špatné životosprávy) vystaveno větší zátěži.

· Vlivem oslabených cév a vzniku sraženin může dojít k srdečnímu infarktu nebo mozkové mrtvici.

· Výše ​​uvedené faktory mohou způsobit také tzv. ischemii srdce, kdy není do svalu zajištěn dostatek kyslíku a také nejsou odváděny metabolity. Výsledkem může být až zástava srdce a následná smrt.

Vysoký krevní tlak však trvale poškozuje nejen srdečně-cévní soustavu, ale také ledviny, oči a mozek. Často je totiž důsledkem nesprávné životosprávy a nedostatku pohybu, kdy v těle absentují látky a živiny potřebné pro jeho optimální fungování. Zvyšuje se hladina cholesterolu, což vede až k ucpání cév. Pacientům s vysokým krevním tlakem škodí i kouření a alkohol. Po úpravě jídelníčku a zařazení pravidelného pohybu do života je skoncování s těmito „neřestmi" dalším důležitým doporučením lékařů, jak s vysokým tlakem bojovat. Jak jsme však uvedli v úvodu, o tomto problému nemusí někteří pacienti ani vědět. Proto je důležité nepodceňovat preventivní prohlídky, na kterých jej lze rychle a snadno odhalit. Důležité je také vyhýbat se stresu a chránit se před jeho negativními účinky silnými antioxidanty. K nim patří například i karnosin, který pomáhá zvyšovat sílu srdečního svalu, podporuje elasticitu cév a funkčnost centrální nervové soustavy.

Najdete ho ve výživovém doplňku Karnosin EXTRA, který koupíte v našem e-shopu.

 


15.11.2018


Čítaj Viac: Srdce a cévy

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore