Zdraví dětí: ohrožuje je kolektiv?

Ohrožuje zdraví dětí kolektiv? Škola je už přede dveřmi. Povinnosti přibydou nejen na straně dětí, ale i jejich rodičů. Kolektiv sice představuje pro vaše ratolesti kopec zábavy, pro imunitu je však hrozbou! Karnosin EXTRA je silným spojencem na její posílení.

Bakterie a viry milují dětský kolektiv

Prostředí, ve kterém dítě vyrůstá, neovlivňuje pouze jeho osobnost, ale také jeho imunitu. Během prvních let života se zdržuje převážně doma s blízkými lidmi. Stejně, jako se již od narození postupně seznamuje s okolím a učí se mu porozumět, formuje se i obranyschopnost jeho organismu. Přichází do kontaktu s bakteriemi a viry, proti kterým si buduje protilátky a díky nim i odolnost. Dalo by se tedy říct, že časem si na ně zvykne.

S příchodem do kolektivu se však situace mění. Dítě poznává nové lidi i prostředí a imunita se musí poprat s novými výzvami. Organismus ještě nemá dostatek protilátek a výsledkem může být i častější nemocnost dítěte. Látka jménem karnosin (známá také pod názvem L-karnosine) obsažená ve výživovém doplňku Karnosin EXTRA pomáhá posilovat imunitu i u dětí.

Viry ano, nemoc ne

V současné době si stále méně z nás může dovolit zůstat doma, ať už s vlastní chřipkou nebo při nemocném dítěti. Své o tom jistě ví každý rodič. Po návratu do školy či školky je nemocnost dětí mnohem vyšší než například během letních prázdnin. I když jsou bakterie a viry důležitým prvkem na rozvíjení dětské imunity, nemusí vždy způsobit onemocnění. Hledáte účinný způsob, jak snížit riziko i u své ratolesti? Máme pro vás několik rad:

· Dbejte na správné hygienické návyky. I když je to jedna z podmínek nástupu dítěte do školky, ne každý mrňous je zvládá. Ke kritickým často patří smrkání či mytí rukou, díky čemuž se bakterie a viry šíří rychle a jednoduše. Prvním krokem, jak zabránit nákaze chřipkou či jiným infekčním onemocněním, je důkladná hygiena. Naučte to i své ratolesti.

· Jídlo také představuje velmi dobrý „nosič" nákazy. Dítě by mělo jíst jen se svým příborem, nedávat ochutnat spolužákům ani po nich dojídat.

· Myslete preventivně a posilujte imunitu během celého roku. Silná obranyschopnost je totiž zárukou, že se vám nemoc vyhne nejen během sychravých dní či chřipkových sezón, ale i v průběhu celého roku. Zdravý životní styl je proto vhodné doplnit výživovým doplňkem s obsahem karnosinu.

Karnosin EXTRA je vhodný pro děti již od tří let a objednáte ho pohodlně prostřednictvím našeho e-shopu.

 


04.10.2018


Čítaj Viac: Imunita~ Karnozín EXTRA

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore