Zelenina pro růst svalové hmoty

Zelenina pomáhá růstu svalové hmoty. Zdá se vám to nepravděpodobné?

Pokud si chceme budovat svalovou hmotu, jsme zvyklí spíše sahat po mase, které je plné proteinů. Čas od času se však vyplatí naložit si plný talíř zeleniny. Tyto druhy zeleniny vám totiž k pevnějšímu tělu a silnějším svalům dozajista pomohou.


· Špenát

Do seznamu zeleniny, která prospívá růstu svalové hmoty, špenát jednoznačně patří! Nebyl totiž oblíbeným jídlem svalnatého námořníka ze známé pohádky jen tak bezdůvodně. Zatímco v minulosti byl ceněn pro vysoký obsah železa (což ale pozdější zjištění vyvrátila), dnes by neměl chybět v jídelníčku žádného sportovního nadšence. Špenát obsahuje aminokyselinu arginin, která stimuluje produkci a vylučování růstového hormonu, a tím přispívá i ke zrychlení metabolismu. Pro lepší účinky se doporučuje konzumovat jej čerstvý, ideálně v kombinaci s luštěninami, avokádem či rýží.

· Pórek, pažitka a petržel

Využívají se na dochucení nejrůznějších jídel teplé i studené kuchyně. Jejich konzumací dodáte svému tělu látku jménem lysin, která také patří do skupiny aminokyselin. Její účinky oceníte zejména po fyzicky náročném tréninku. Přispívá totiž k rychlejší regeneraci kloubů, protože přímo podporuje růst pojivových tkání chrupavek a šlach.

· Hrášek

Sladká zelená zrnka jsou plná bílkovin, které jsou velmi lehce stravitelné. V hrášku se nacházejí také důležité aminokyseliny, bez kterých se růst svalové hmoty neobejde. Ideální je konzumovat ho po cvičení, protože podporuje syntézu bílkovin.

· Ječmen a pšenice

Kromě „zelených" pomohou růstu svalové hmoty i ječmen a pšenice. V naší tradiční kuchyni bylo zvykem používat je ve velkém. Dopřát si je umíme i dnes, například ve formě vloček do jogurtů nebo na zahuštění polévek. V jídelníčku by však neměly chybět nejen sportovcům. Obsahují totiž silné antioxidanty (karotenoidy), železo, vápník a hořčík. Svaly je potřebují ke své správné funkci a pomáhají i jejich okysličování. Díky nim vydržíte trénovat déle a zlepší se i váš výkon.

Náš tip: Každý sportovní nadšenec chce svůj výkon neustále zlepšovat. Někdy však nestačí vyvážená strava či účelně zvolené potraviny. Pokud si chcete dopřát něco extra, vsaďte na výživové doplňky s karnosinem.

Karnosin EXTRA má jedinečné složení z přírodních a tělu vlastních látek. Obsahuje jich až šest, jsou to silné antioxidanty chránící buňky před oxidačním stresem a volnými radikály.

Karnosin EXTRA přispívá ke správné funkci metabolismu a odstraňování odpadních látek. Pomáhá zvýšit svalovou výdrž a neutralizuje v nich kyselinu mléčnou. Díky tomu můžete trénovat déle a náročněji bez nepříjemných svalových problémů.

A navíc, Karnosin EXTRA výrazně napomáhá regeneraci organismu.

Karnosin EXTRA najdete v našem e-shopu.

 

 


28.06.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore