Zregenerujte se po náročném tréninku!

Sport a zdravý životní styl se dostává do popředí zejména v současnosti. Nejen mladí lidé hledají sportovní aktivity, které je naplňují fyzicky i duševně. Motivace bývá různá. Pro dosažení požadovaného cíle je však důležité neustále překonávat nové výzvy a zvyšovat náročnost. Jak se však zregenerovat po náročném tréninku?

Pro zachování pevného zdraví hraje životní styl rozhodující roli. Správnou úpravou stravování a zařazením pravidelné fyzické aktivity lze odvrátit vznik mnoha civilizačních onemocnění, zlepšit celkovou vitalitu a zdravotní stav. Není divu, že zdravý životní styl preferuje stále více lidí. Pravidelné tréninky však mohou dát pořádně zabrat. Kdo se nějaké fyzicky náročnější aktivitě věnuje, ví o tom určitě své. Výsledkem cvičení či tréninku je tak často (svalová) únava a vyčerpání. Abyste mohli stále pokračovat za svým cílem, nezapomínejte na důkladnou regeneraci! Máme pro vás pár tipů na dokonalý relax.

1. Masáž/lymfodrenáž

Masáž rozproudí krevní oběh a prokrví svalstvo, lymfodrenáž podpoří tok lymfy a rychlejší vyplavování odpadních látek z těla. Výzkumy prokazují, že masáž dokáže zabránit vzniku svalové horečky a také přispívá k rychlejší svalové regeneraci.


2. Studená sprcha vs. horká koupel

Obě varianty mají svá pro i proti. Přirozenou fyziologickou reakcí na studenou či ledovou vodu je, že se krev soustřeďuje do orgánů, které chce před chladem chránit. Zvýšeným průtokem krve svaly jednodušeji uvolňují kyselinu mléčnou a rychleji začnou s regenerací. Studená voda také zmírňuje bolesti a otoky, což může být po náročném tréninku velmi cennou informací. Platí však pravidlo, že takovému teplotnímu šoku může být vystaven jen zdravý organismus.

Naproti tomu horká koupel stimuluje tok krve do pokožky a svalů, čímž pomáhá odplavit kyselinu mléčnou a zmírnit tak bolest. Opatrně však při natažení, kdy je horká koupel spíše na škodu. Pamatujte, že vana s příjemně teplou až horkou vodou efektivně regeneruje nejen tělo, ale i mysl.


3. Správné jídlo a nápoje

Pokud vám po tréninku chybí energie, můžete ji získat i vhodným jídlem či pitím. Pomoci může ovocné smoothie, popřípadě proteinový nápoj. V případě vyčerpání a únavy dodají rychlou energii sacharidy. K obnově a nárůstu svalové hmoty jsou potřebné proteiny.


4. Spánek

Nejlepším prostředkem pro komplexní regeneraci a odpočinek je bezpochyby kvalitní spánek. Je však prokázáno, že po fyzicky náročné činnosti trvá tělu i několik hodin, než se „zklidní" a je schopné odpočívat. Z toho důvodu se nedoporučuje plánovat si tréninky na večer. Pokud jste však během dne jeden trénink absolvovali, vyplatí se jít do postele dřív a dopřát tak organismu více času na zotavení.


Hledáte něco, co by vám pomohlo nejen k rychlejší regeneraci, ale i k lepšímu výkonu a zvýšení vytrvalosti během tréninků? Pak může být Karnosin EXTRA pro vás to pravé. Obsahuje látku karnosin, která podporuje činnost svalů a pomáhá neutralizovat kyselinu mléčnou ve svalech. Objednejte si ho prostřednictvím našeho e-shopu.


09.10.2018


Čítaj Viac: Regenerace~ Sportovci

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore