Jaký vliv má psychohygiena na zdraví?

Fyzická a emocionální vyčerpanost, proměnlivé nálady, snížený apetit nebo naopak časté přejídání. To jsou běžné obrazy dnešního života.

Pokud se k tomu přidá stres a nervozita, zdravotní problémy se objeví velmi rychle. Odpočívat po fyzické stránce je potřebné, avšak nedostatečné. Důležitou součástí zachování a udržení pevného zdraví je každodenní psychohygiena.

Naši osobnost totiž tvoří nejenom fyzická stránka, kterou lze zregenerovat zdravým spánkem. Odpočinek a „reset" potřebuje také náš mozek. Ignorování či zanedbávání této přirozené potřeby způsobuje například i narušení zmíněného spánkového režimu. Obyčejně platí, že pokud nemáme „uklizené" v hlavě, problémy v těle nastanou velmi rychle.

Dlouhodobý stres, který je pro současnou uspěchanou dobu příznačný, je často spouštěčem různých onemocnění. Odborníci varují, že chronický stres oslabuje imunitu a tělo tak má sníženou odolnost vůči virům a infekcím. Dlouhodobý stres zapříčiňuje vznik moderních onemocnění, jako jsou např. srdečně-cévní onemocnění, cukrovka nebo migrény. Častými projevy bývají i deprese či úzkostné stavy.

Psychohygiena je důležitá i pro každodenní život. Vyžadují si ji i jiné emočně vypjaté situace, například hádka a následný hněv, smutek, frustrace, zklamání. Psychohygiena představuje způsob, jak se s nimi vyrovnat rychle a s co nejméně škodlivým dopadem na zdraví.

Psychohygiena - návrat duševní rovnováhy

Psychohygiena by měla představovat činnosti, které nám dělají radost, umí pozitivně naladit a vrátit tak rovnováhu našemu "já". Najít přesně ty správné však nemusí být jednoduché.

Vliv mohou mít různé faktory - od míry přežití přes povahové vlastnosti až po sociální prostředí. Základem je vyváženost životního stylu. Pokud pracujete manuálně, optimální psychohygienu pro vás představují méně fyzicky náročné aktivity. Sedavé zaměstnání vykompenzuje sport nebo jiné fyzické aktivity, např. zahrada, turistika apod.

O zdraví je třeba pečovat komplexně a mít správné vyvážený životní styl propojený se zdravou psychikou. Ta dostává vlivem dlouhodobého stresu nepěkně zabrat. Myslete proto na prevenci, dbejte na psychohygienu a zajistěte si i dostatečný přísun antioxidantů, které pomáhají chránit organismus před negativními účinky oxidačního stresu. V jedinečném složení je najdete v našem e-shopu ve výživovém doplňku s karnosinem - Karnosin EXTRA.


15.11.2018


Čítaj Viac: Stres~ Životní styl

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore