KARNOZÍN EXTRA otevírá nové obzory v léčbě kardiovaskulárních onemocnění

Mnohé vědecké a klinické studie potvrdily příznivé účinky karnozínu na kardiovaskulární poruchy, jako je například zvýšená síla kontrakcí myokardu, regulace krevního tlaku, ochrana před nedostatkem kyslíku (hypoxie, ischemie) ve tkáních trpících ischemickou chorobou srdeční, ochrana před oxidem.

Karnozín má široké uplatnění jako lék na všechny formy snížené účinnosti pumpování srdce. Studie ukázaly, že karnozín může zlepšit srdeční funkci, pravděpodobně regulací buněčných hladin vápníku – jak se ukázalo, že karnozín dělá u potkanů. Kromě toho karnozín snižuje hladinu leptinu, hormonu obezity. Hladina tohoto hormonu je několikanásobně zvýšena v krvi diabetiků, ale zvyšuje také krevní tlak. Karnozín také poskytuje ochranu proti kornatění tepen. Karnozín snižuje krevní tlak prostřednictvím vazodilatace (otevírání krevních cév).

Srdeční choroby jsou nadále největším zabijákem, jsou zodpovědné za přibližně polovinu všech úmrtí. Polynenasycené mastné kyseliny se vyskytují jako hlavní část lipoproteinů s nízkou hustotou (LDL) v krvi a oxidace těchto lipidových složek v LDL hraje důležitou roli při ateroskleróze. Při přetrvávající vysoké hladině oxidovaných lipidů dochází k poškození krevních cév.

Proces škodlivých reakcí pokračuje a může vést k tvorbě pěnových buněk a plaku symptomů aterosklerózy. Oxidovaný LDL je aterogenní a předpokládá se, že je důležitý při tvorbě aterosklerózních plaků. Kromě toho je oxidovaný LDL cytotoxický a může přímo poškozovat endotelové buňky.

Antiglykační a antikarbonylační vlastnosti karnozínu pomáhají předcházet škodlivým modifikacím molekul LDL cholesterolu, které přispívají k časným stádiím tvorby arteriálního plaku, což je přínos obzvláště důležitý při ochraně krevních cév před poškozením diabetem. Ale i když dojde ke značnému poškození a ucpání tepen, karnozín nabízí potenciální život zachraňující výhody. Když je průtok krve překážkou, tkáň je zbavena kyslíku a živin následkem ischemie. I když omezení průtoku krve způsobí okamžité poškození, ještě větší škody nastanou, když se průtok krve obnoví a oblast zaplaví krev bohatá na kyslík. Tento dvojí zásah se nazývá ischemické/reperfuzní poškození a představuje velkou část postižení, které následuje po srdečním infarktu, mrtvici nebo traumatickém poranění.

Při ischemii mozku předklinické důkazy ukázaly, že karnozín má ochrannou roli a podporuje regeneraci poraněné tkáně. Karnozín také zvrátí narušenou funkci mitochondrií při ischemii, a proto zmírňuje poškození mitochondrií a poskytuje ochranu před smrtí neuronů (Baek et al, 2014).

Na závěr lze říci, že Karnozín Extra je vynikajícím doplňkem stravy pro prevenci a léčbu téměř všech kardiovaskulárních poruch.

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-60.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra.htm 

https://www.carnomed.sk/produkty/karnozin-extra-pure-and-strong.htm 


22.08.2023


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore