KARNOZÍN pomáhá při demenci, Parkinsonově a Alzheimerově chorobě

Karnozín byl zkoumán ve vztahu k různým neurodegenerativním onemocněním, včetně demence, Parkinsonovy choroby a Alzheimerovy choroby. Nicméně, je důležité si uvědomit, že výzkum v této oblasti stále probíhá a není dosud dostatečný pro jednoznačné závěry.

Pokud jde o demenci, některé studie naznačují, že karnozín by mohl mít ochranný vliv na mozek a mohl by být spojen s lepším kognitivním stavem u lidí s demencí. Například bylo zjištěno, že karnozín může inhibovat tvorbu beta-amyloidu, který je charakteristickým znakem Alzheimerovy choroby. Další studie však musí být provedeny k posouzení přesných mechanismů a účinků karnozínu na demenci.

Pokud jde o Parkinsonovu chorobu, některé předběžné studie na zvířatech naznačují, že karnozín by mohl mít neuroprotektivní účinky a mohl by pomoci chránit mozkové buňky před poškozením spojeným s touto nemocí. Avšak klinické studie na lidech jsou omezené a potřebujeme více důkazů, abychom lépe porozuměli účinkům karnosinu na Parkinsonovu chorobu.

Pokud jde o Alzheimerovu chorobu, výzkum se soustředí na karnozín jako potenciální prostředek ke snížení tvorby beta-amyloidových plaků a tau proteinových zmatečných vláken, která jsou spojena s touto nemocí. Předběžné studie na zvířatech naznačují, že karnozín může mít ochranný účinek na mozkové buňky a může pomoci snižovat neurodegeneraci spojenou s Alzheimerovou chorobou. Nicméně, další výzkum je nezbytný k potvrzení těchto účinků u lidí.

https://www.karnosin-latka.cz 


01.08.2023


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore