Nutraceutika a jejich význam v prevenci onkologických onemocnění

Prevence rakoviny je důležitým aspektem v boji proti této závažné nemoci. Nutraceutika (kam řadíme i Sulforafan EXTRA) jsou látky s výživovou funkcí a farmakologickým účinkem. Jelikož dokážou ovlivňovat fyziologické procesy v těle, hrají důležitou roli při podpoře zdraví a v prevenci rakoviny. Jejich význam v prevenci rakoviny spočívá v několika důležitých faktorech:

Antioxidační vlastnosti: Mnohá nutraceutika jsou bohatá na antioxidanty, které pomáhají neutralizovat volné radikály v těle. Volné radikály mohou poškozovat buňky a DNA, což může přispět ke vzniku rakoviny. Mezi antioxidanty řadíme například vitamín C, vitamín E, selen, beta-karoten a polyfenoly, které se nacházejí v různých druzích ovoce a zeleniny a také v bylinkách.

Protizánětlivé účinky: Některá nutraceutika mají protizánětlivé účinky, což má velký význam, protože chronická zánětlivá reakce v těle může přispět ke vzniku rakoviny. Příklady protizánětlivých složek jsou kurkumin z kurkumy, omega-3 mastné kyseliny ze semínek chia nebo rybího oleje a zázvor.

Imunitní podpora: Nutraceutika mohou podporovat i imunitní systém, díky čemuž se dokáže tělo efektivně bránit proti vzniku rakovinových buněk a jejich rozšíření. Vitamin D, probiotika a beta-glukany jsou některé z příkladů, které mohou pomoci zlepšit imunitu.

Detoxikace: V naší potravě se nacházejí látky, které mohou pomoci při detoxikaci těla a odstraňování škodlivých látek vyskytujících se v našem organismu, které se spojují s rizikem vzniku rakoviny. Například i sulforafan, který se vyskytuje křížovité zelenině (nejvíce v brokolici), nebo látky, které obsahuje zelený čaj.

Udržení hmotnosti a podpora zdravého životního stylu: Nutraceutika mohou pomoci při kontrole hmotnosti a zlepšení metabolismu. Zdravá tělesná hmotnost a aktivní životní styl jsou důležité faktory při prevenci rakoviny. 

Je důležité zdůraznit, že nutraceutika nejsou zázračné léky a nemohou nahradit standardní konvenční medicínu při léčbě rakoviny. Nicméně, jejich pravidelná konzumace v rámci vyvážené stravy a zdravého životního stylu může být užitečná při prevenci rakoviny a celkové podpoře zdraví.

Před tím, než začnete užívat jakékoli nutraceutikum nebo doplněk stravy, se doporučuje konzultace s lékařem.

 


27.07.2023


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore