Proč je naše tobolka Sulforafanu EXTRA s myrozinázou tak jedinečná?

Sulforafan je látka, která je přítomna v některých křížovitých zeleninách a prokázala se její potenciální role v boji proti rakovině. Myrozináza, enzym přítomný v těchto zeleninách, je důležitá pro tvorbu sulforafanu a může také mít vliv na jeho protinádorové účinky.

Vědecké studie a výzkumy naznačují, že sulforafan má různé antikarcinogenní vlastnosti. Má schopnost indukovat detoxikaci a eliminaci karcinogenních látek z organismu, čímž pomáhá chránit buňky před poškozením DNA a vznikem nádorů. Sulforafan také může působit jako antioxidant a protizánětlivé činidlo, což přispívá ke snížení oxidačního stresu a zánětlivých procesů, které jsou spojeny s rakovinou.

Kromě toho se prokázalo, že sulforafan má schopnost inhibovat růst nádorových buněk a podporovat jejich programovanou buněčnou smrt, což znamená, že může pomáhat při zastavení růstu a šíření nádorů. Studie také naznačují, že sulforafan může mít schopnost cílově ovlivňovat některé molekulární cíle v rakovinových buňkách a interferovat s procesy, které podporují jejich přežití a invazi.

Je však důležité poznamenat, že sulforafan a jeho účinky na rakovinu jsou stále předmětem výzkumu a klinických studií. Zatím nebylo definitivně prokázáno, že sulforafan může být samostatnou léčbou rakoviny. Avšak jeho přínos jako součást zdravé stravy bohaté na křížovité zeleniny a jako podpůrný faktor v prevenci rakoviny je široce diskutován a podporován.

Při léčbě rakoviny je důležité mít na paměti, že každý případ je individuální a vyžaduje multidisciplinární přístup. Máte-li zájem o využití sulforafanu nebo křížovitých zelenin jako součást vašeho stravovacího plánu v boji proti rakovině, doporučuje se konzultovat s odborníkem, jako je onkolog nebo výživový specialista, aby se zohlednily vaše individuální potřeby a kontext.

Myrozináza je enzym, který hraje klíčovou roli při tvorbě sulforafanu, bioaktivní sloučeniny, která se nachází v některých křížovitých zeleninách, jako je brokolice, zelí a ředkvička.

Proces tvorby sulforafanu začíná, když se tkáně rostliny poškodí, například při žvýkání nebo řezání. Poškození tkáně způsobuje, že myrozináza (přítomná v buňkách rostliny) interaguje s jinou sloučeninou zvanou glukosinolát, která se také nachází v rostlině.

Myrozináza katalyzuje reakci, ve které se glukosinolát štěpí na sulforafan a další produkty.

Myrozináza je tedy klíčová pro tvorbu sulforafanu ze substrátu glukosinolátu. Bez přítomnosti myrozinázy by se sulforafan v rostlině nevytvářel. V důsledku toho, pokud by se rostliny s nízkou aktivitou myrozinázy konzumovaly, mohlo by to vést k nižší dostupnosti sulforafanu pro organismus.

Pro člověka je důležité mít dostatečné množství myrozinázy v potravě, aby se maximalizovala tvorba sulforafanu při konzumaci křížovitých zelenin. Kromě toho některé výzkumy naznačují, že kombinace křížovitých zelenin s potravinami obsahujícími myrosinázu (například zelené listové rostliny, hořčice) může zvýšit tvorbu sulforafanu v organismu.

Je však důležité poznamenat, že tepelná úprava, jako je vaření nebo pečení křížovitých zelenin, může snížit aktivitu myrozinázy, a tím i tvorbu sulforafanu. Proto se doporučuje i konzumace syrových nebo méně tepelně upravených křížovitých zelenin, aby se maximalizoval přínos sulforafanu.

https://www.sulforafan-extra.cz 


01.08.2023


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore