Rýma nemá svou sezónu

Nebo má?

Rýma je virové onemocnění, které nikoho nepotěší. Co na rýmu pomáhá? Je pravdou, že mnohem častěji nás potrápí v přechodných ročních obdobích, kdy se počasí mění doslova ze dne na den. Letošní studený květen a očekávané náhle oteplení je však pro toto otravné onemocnění „živnou půdou". Nenechte se proto překvapit, pokud potrápí i vás. Raději se na ni dobře připravte! Nabízíme vám užitečné rady a tipy, jak se s rýmou pustit do (vítězného) boje.

O rýmě se lidově vypráví podobně jako o chřipce: neléčená trvá sedm dní, léčená týden. Začíná docela nenápadně svěděním nosu, oteklými sliznicemi a ztíženým dýcháním, kterého si nejprve ani nevšimneme. K vodnatý výtoku z nosu se postupně přidá únava, malátnost či bolest hlavy. Každodenní život nám pořádně znepříjemní ztráta čichu či pocit zalehnutí v uších. Dobrou zprávou je, že tyto komplikace po pár dnech ustoupí. Tou špatnou je, že si je společně pořádně „užijete". Jak si poradit s rýmou, aby nám komplikovala život co nejméně?

  • Rýma je sice považována za jedno z lehkých onemocnění, avšak dušnost a ostatní nepříjemné příznaky dokážou člověka pořádně vyčerpat. Není divu, že je v takových chvílích podrážděný. Minimalizujte proto všechny své povinnosti, případně alespoň odložte ty, které nehoří.
  • Zkuste bylinky. Napařování či inhalace jsou vhodnými metodami, jak účinně ulevit dýchacím cestám a alespoň dočasně zprůchodnit dýchání. Vhodná je například šalvěj, máta či heřmánek.
  • Udělejte si zásoby prostředků na ošetřování pokožky nosu. Ani ty nejjemnější kapesníky po čase nezabrání jejímu podráždění, poškrábání a zarudnutí. Vsaďte například na mastnější krémy či gely, případně se informujte v lékárně.
  • S oteklými nosními sliznicemi je problém usnout. Vyzkoušejte proto malý trik. Natáhněte si na nohy mokré ponožky a následně suché. Bude se vám lépe dýchat.
  • Posilujte imunitu. Ovšem nejen během chladnějších období či chřipkových epidemií. Oslabit či narušit obranyschopnost organismu může prakticky cokoli, dokonce i nadměrná fyzická či psychická zátěž.

Imunitu podporujte celoročně, například užíváním výživového doplňku Karnosin EXTRA. Ten obsahuje mix až šesti účinných látek, které posilují imunitní systém, potlačují zánětlivé procesy v těle a přispívají k ochraně a regeneraci buněk. Karnosin EXTRA objednáte rychle a snadno v našem e-shopu.


06.06.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore