Sarkopenie: důvod, proč senioři ztrácejí sílu

Seniori, strácate silu? Môže za to sarkopénia | Karnozín EXTRA

Sarkopenie představuje důvod, proč senioři ztrácejí sílu. Ve starším věku tělo viditelně chřadne, pokožka ztrácí poslední zbytky elasticity, zhoršuje se pohyblivost a viditelně ubývají i svaly. Seniorům se tak vytrácí síla a jsou stále více odkázáni na pomoc druhých.

Ve vašem případě tomu tak nemusí být!

Jak se udržet fit i ve vyšším věku? Poradíme vám!

Sarkopenie: tichý nepřítel svalů

Sarkopenie je sice podmíněna věkem, ale její vznik a průběh ovlivňuje několik faktorů. Ke dvěma základním patří nedostatek živin a pohybu. S přibývajícími léty totiž klesá i chuť k jídlu a zmenšuje se i kapacita žaludku. Senioři tak přijímají mnohem méně kalorií a zákonitě i látek potřebných pro fungování těla. Pokud se k tomu přidruží různé zdravotní problémy omezující pohyblivost či znemožňující vykonávat jakýkoliv delší pohyb a aktivitu, sarkopenie se téměř jistě přihlásí o slovo.

K rizikovým faktorům patří také úrazy nebo operace, které senioři musí nejednou absolvovat. V takových situacích se organismus dostává do stresu, v důsledku čehož začíná využívat všechny nahromaděné tukové i snadněji dostupné bílkovinné rezervy. Svaly tak přicházejí o živiny, svalová hmota se zmenšuje a vytrácí.

V souvislosti se sarkopenií odborníci často skloňují i ​​nebezpečný oxidativní stres. Aby před ním bylo tělo chráněno, musíme mu denně dodávat dostatek silných antioxidantů. A u seniorů to platí několikanásobně více. K jedním z nich patří i látka karnosin (známý také jako L-carnosine, carnosin). Ten pomáhá chránit buňky, podporuje imunitní systém a potlačuje případné zánětlivé procesy v těle.

Karnosin EXTRA je revolučním přípravkem, který poskytuje antioxidační ochranu na vysoké úrovni, díky čemuž pomáhá udržovat organismus v dobré kondici i ve vyšším věku. Objednáte ho rychle a snadno v našem e-shopu.

Alespoň 20 minut

Avšak ani vyvážená strava bohatá na bílkoviny a vitamíny nemusí zabránit vzniku sarkopenie. Nezbytnou součástí denního režimu seniorů by proto měl být i pohyb. Pokud svaly nedostávají žádný stimul, ochabují a ztrácejí se rychleji. Pro lidi ve vyšším věku je proto ideální alespoň 20minutová procházka. V případě, že to dovoluje zdravotní stav, zkuste si také krátce zacvičit. Oborníci více upozorňují na příznivý vliv cvičení nejen na svaly, ale i motoriku a reflexy.


23.10.2018


Čítaj Viac: Anti-aging~ Seniori

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore