Vysoký krevní tlak

Když se vám zvedne tlak ...

...víte o tom vůbec?
Nemyslíme tím situace, kdy vás něco podráždí, rozzlobí či jednoduše "vyhodí" z vlastní vnitřní pohody. Znát hodnotu svého krevního tlaku by měl každý z nás. Statistiky totiž jasně prokazují, že vysoký krevní tlak trápí stále více i mladších Slováků, přičemž někteří o tom ani nevědí!

Důsledky přitom mohou být katastrofální. Neléčený vysoký krevní tlak je totiž odpovědný za vážné zdravotní problémy - až v 54 % případů cévních mozkových příhod a 47 % srdečních infarktů. Navzdory těmto alarmujícím číslům si mnoho lidí mylně namlouvá, že se jich tento problém netýká. Pokud patříte k nim, měli byste se mít na pozoru. Nezáleží totiž na věku, vysoký krevní tlak si nevybírá. Problémem, ať už vědomě či nevědomě, trpí až 35 % dospělých mezi 25. až 64. rokem.

Syndrom bílého pláště či maskovaná hypertenze?

Dva důvody, proč domácí měření či kontrola tlaku u praktického lékaře prostě nestačí na to, abyste měli skutečnou jistotu, že je váš krevní tlak v pořádku. Zatímco lidem trpícím tzv. syndromem bílého pláště obvykle v ambulanci tlakoměr vyskočí do mimořádných výšek, u maskované hypertenze je to přesně naopak. V pohodlí domova mají hodnoty mnohem vyšší než u lékaře. Pro správné určení diagnózy a návrh účinné léčby se doporučuje pravidelné měření krevního tlaku a pravidelné absolvování preventivních prohlídek.  

Vysoký krevní tlak nebolí

Přesně tak! Mnozí z nás jdou k lékaři až tehdy, pokud je něco bolí, píchá nebo trpí problémy, se kterými si už sami nevědí poradit. Podobně je to i s krevním tlakem, avšak důsledky jeho pozdního odhalení a nasazení vhodné léčby mohou být až smrtelné. Tento tichý zabiják totiž nezůstává své přezdívce nic dlužen. Podle lékařů se i člověk s velmi vysokým tlakem může cítit dobře a zdravý. Je to zejména z toho důvodu, že tepny a žíly jsou ještě pružné. Ani ty však nevydrží do nekonečna, takže výsledkem může být již zmíněná mrtvice či infarkt. V lepším případě se pacient zotaví, v horším případě mu zůstanou trvalé následky, no a v nejhorším ...

Mít krevní tlak pod kontrolou je důležité pro zdraví každého z nás. Přestože máte zdravý životní styl, nezapomínejte ani na jeho pravidelnou kontrolu. Tyto informace vám totiž mohou zachránit život. Kromě zdravé a pestré stravy a pravidelného pohybu doplňte tělu látku jménem karnosin. Tento účinný antioxidant chrání a posiluje srdeční sval, pečuje o zdraví celého kardiovaskulárního systému a přispívá k regeneraci organismu. Karnosin najdete v našem výživovém doplňku Karnosin EXTRA, jehož originální 6složková receptura vám zajistí potřebu karnosinu na 8-12 hodin.

 


31.05.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore