Znáte zlaté pravidlo zdravého života?

Šťastný a spokojený život, pevné zdraví

To si přejeme nejen sami pro sebe, ale i pro svou rodinu a blízké. Recept na spokojenost sice neznáme, protože tu si každý z nás představuje jinak. V následujících řádcích se s vámi podělíme o devět základních pravidel zdravého života.

9 tisíc kroků

Možná jste i vy slyšeli o tom, že ideální je dokonce udělat až deset tisíc kroků denně. Není třeba lámat si hlavu nad tím, jak se k tomuto závratnému číslu dostat každý den. Představuje pouze symbolické číslo, které nás má motivovat k pohybu. Chůze či běh jsou pro nás jeho nejpřirozenějším druhem pohybu, který pomáhá udržovat organismus zdravý a vitální i ve vyšším věku.

8 hodin spánku

Aby si naše tělo i mysl důkladně odpočinuly, měli bychom mu dopřát 6-8 hodin spánku denně. Právě druhé zmíněné číslo se považuje za optimální. Pokud toto číslo překročíme, může vzniknout tzv. „spánková opice", což je stav, kdy se cítíme přesně jako po prohýřené noci. Ve výsledku tak má přesně opačný efekt jako kvalitní odpočinek. Nebezpečný je i druhý extrém. Mnohé vědecké studie prokázaly, že lidé, kteří spí málo, jsou mnohem náchylnější na vážné civilizační onemocnění, např. zvýšený krevní tlak, cukrovka apod.

7 sklenic vody

Pravidelné „zalévání" je pro fungování organismu nezbytné. Z velké části je tvořen právě z vody, potřebuje ji každá buňka. Pokud tělu nedáváme dostatek vody, projeví se to téměř okamžitě úbytkem energie, malátností, ale i hromaděním toxinů v těle. Ty vznikají jako vedlejší produkt metabolismu a různých dalších procesů. Pokud nejsou vyplaveny, odrazí se to například na kvalitě pokožky a vlasů a v neposlední řadě také na oslabené imunitě, a tím i zvýšené nemocnosti.

6 minut pro sebe

Alespoň šest minut denně bychom se měli věnovat sami sobě. Odstraňte všechny rušivé elementy (mobil, televizi, hudbu...) a zkuste v tichu zůstat jen se svými myšlenkami. Tato metoda vám pomůže zbavit se stresu, úzkosti a udržet si tak psychickou pohodu.

5 porcí ovoce/zeleniny

Toto pravidlo nám vtloukali do hlavy snad už v mateřské škole a k základům zdravého života bezesporu patří. Ovoce a zelenina dodávají tělu důležité vitamíny, minerály a vlákninu. Pokud si najdete své oblíbené druhy, posílíte si imunitu a lépe zdoláte případné onemocnění.

4 pauzy

Přesně tolik byste si je během svého uspěchaného dne měli udělat! Krátká přestávka pomůže nejen tělu, ale zejména psychice. V práci například vstaňte od stolu a pořádně se protáhněte, nadýchejte se čerstvého vzduchu nebo přečtěte pár stran z oblíbené knihy či časopisu. Pokračovat dále v plnění každodenních úkolů se vám bude určitě snazší!

3 jídla

I když se názory na zdravé stravování mnohdy liší, pravidlo 3 hlavních jídel zůstává. Dbejte na to, aby byla energeticky i nutričně vyvážená. Jezte s přiměřenými časovými odstupy a doplňte je případně dalšími třemi malými jídly.

2 hodiny před spánkem bez elektroniky

Zvyk usínat až po prohlédnutí všech sociálních sítí, e-mailů či zpráv praktikuje stále více z nás ve všech věkových kategoriích. Náš mozek však takové aktivity doslova „burcují" k činnosti a tím i oddálení spánku. Zbavte se tohoto zlozvyku a změnu v kvalitě odpočinku určitě zaznamenáte.

1 hodina cvičení

Pokud i vás napadla otázka, jak do svého přeplněného dne vtěsnat ještě i hodinu na cvičení, nelekejte se. Opět jde o symbolické vyjádření. V principu je doporučováno věnovat se sportu alespoň 3-4x týdně. Je to nejen účinný způsob, jak bojovat s nadváhou, ale také udržet tělo pevné, pružné a vitální.

Udržovat se fit nám pomáhá i tělem vytvářená látka karnosin. Její produkce však s přibývajícími lety klesá, a to už po 25.roku života. Proto je vhodné doplňovat karnosin například vhodným potravinovým doplňkem. Karnosin EXTRA obsahuje až šest účinných složek, které chrání organismus před předčasným stárnutím, oxidačním stresem a výrazně posilují jeho regeneraci. Karnosin EXTRA objednáte na našem e-shopu.

 


16.04.2019


Čítaj Viac:

 



Video kanál
Videa o našich produktech
Video

Pro ty, kterým se nechce číst náš blog,
je tu sekce video

Pustit


Napište nám

Chcete se s námi podělit o zkušenosti s našimi produkty? Nebo pro nás máte zajímavé téma na náš blog?

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více info.

 


  

© CarnoMed 2017 · Developed by CodeShore